HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl İstihdam Toplantısı Denizli Valiliğinde gerçekleşti, toplantıya Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlık ederken Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karahan, Denizli’nin en büyük sorununun kalifiye eleman olduğunu vurguladı. Bu sorunun çözülmesi için sanayiciler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten Karahan, “Örnek olacak bir projeyle Organize sanayi bölgesinde bulunan bir meslek lisesini bütünüyle Organize Sanayi Bölgesi yönetimine devrettik. Bu Denizli için güzel bir başlangıç oldu.” İfadelerini kullandı. 

İŞKUR’un istihdam ile ilgili dünyada yakından takip edilen bir kurum haline geldiğini ifade eden  Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Türkiye’nin son dönemde aldığı yol gerçekten dikkate değerdir.  Özellikle son 10 yıllık süreçte Avrupa Birliği’nde bulunan 28 ülkede artı istihdam 3 milyon 810 bin, Türkiye olarak biz bu süreçte 7 milyon’un üzerinde istihdam gerçekleştirdik.  Geçen yıl ilan edilen istihdam seferberliğinde 1 milyonun üzerinde istihdam gerçekleştirdik. Bu inanılmaz bir rekordu. İŞKUR tarihinde ilk defa  1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık yaptık.  357 bin 210 kadının istihdamına, yine 361 bin 440 gencin istihdamına aracılık ettik.  Türkiye’de erkeklerin iş gücüne katılım oranı kabul edilebilir düzeyde fakat kadın ve genç istihdamımızdaki oranı artırmamıza ihtiyacımız var.” İfadelerini kullandı.  

İstihdam ile ilgili 2018 teşviklerinin de arataerak devam edeceğini vurgulayan Uzunkaya, “İstihdam ilgili yeni dönem dair teşviklere baktığımızda  Bu seneki teşviklerimizin hiç biri geçen senekilerin gerinde değil. Ama istihdam  tek başına bakanlığın gayretleriyle olabilecek bir şey değil, tüm milletin seferberliğiyle mümkün.” Diye sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından Denizli İŞKUR İl Müdürü, Fatih Işık 2017 yılı faaliyet raporlarını kurula anlattı.