Denizli Ticaret Odası, her yıl olduğu gibi bu yıl da, tetkik ve inceleme yapmak üzere Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katılımıyla heyet halinde, Almanya’nın Frankfurt kentinde 9-12 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen Heimtextil Fuarı’na iştirak etti.
61 ülkeden 2 bin 634 firmanın stant açtığı Heimtextil Fuarı’nda, 2012 yılında 170 firmayla yer alan Türkiye, 2013 fuar döneminde 175 firmayla temsil edildi. 2012 yılında fuara 46 firma ile katılan Denizli ise 2013 yılında fuarda 47 firmayla temsil edildi.
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin 61 firması bulunan Bursa ve 67 Firma ile katılan İstanbul illerinin ardından 47 firma ile üçüncü sırada yer aldığını belirterek, “Bunu nüfusa ve ekonomik ölçeğe göre kıyasladığımızda, ülke boyutunda, 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Heimtextil Fuarı’nda ülke liderinin yine Denizli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan Denizli’nin dinamik girişimcisi, sanayici ihracatçı firmalarımızla gurur duyuyoruz, kendilerini ilimiz adına tebrik ediyoruz. Her zaman da firmalarımızın yanındayız.” dedi.
Bu yıl 8, 9 ve 11.1 numaralı hollerde stant açan Denizli firmalarının, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da morallerinin yerinde olduğunu ve geleceğe umutla baktıklarını gördüklerini söyleyen Başkan Necdet Özer, “Fuarda yoğun bir ziyaretçi akını vardı. Firmaların stantlarına yaptığımız ziyarette, katılımcıların potansiyel alıcılarla görüşme yapar durumda olduklarını ve Denizli ürünlerine ilginin büyük olduğunu gördük.” diye konuştu.
Denizli ihracatı içinde geçmişten bugüne önemli bir paya sahip olan tekstil-dokuma sektöründe faaliyet gösteren fuar katılımcılarının karşılaştıkları ilgi sonrasında, bilgi ve teknolojiyi daha da yoğun bir şekilde kullanarak, katma değeri yüksek bir üretim yapısına ulaşmanın azim ve gayreti içine girdiğini, bunun Denizli adına hem umutlandırıcı hem de sevindirici olduğunu belirten Başkan Özer, “Bugünün dünyasında sosyo-ekonomik bir gerçeklik olarak, uluslararası arenada rekabet edebilmek ve sürdürülebilirlik bakımından; uygun maliyetle, uygun bir zamanda ve yerde üretmek, tanıtım ve satış için uluslararası fuarlara katılmak adeta bir zorunluluktur. Artık bu gerçekle yüz yüzeyiz." şeklinde konuştu.
“Denizli ev tekstil üreticisi ürettiği ürünün kalitesi, güvenilirliği ve istikrarlı hizmet sunumuyla Uzakdoğu Asya firmalarından bariz bir şekilde ayrılmış durumdadır.” diyen Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Denizli ev tekstili alanında, bilhassa havlu-bornoz ürünlerinde Avrupa'nın en önemli tedarikçisi konumunu, dünyadaki rakipleri karşısındaki maliyet dezavantajına rağmen kalıcılığını bir kez daha kanıtlamış oldu. Bundan dolayı fuarda stant açmak suretiyle, ilimiz ve ülkemizin temsilini ve de tanıtımını en üst seviyede gerçekleştiren firmalarımızla gurur duyduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.”