Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu, Denizli-İstanbul ek uçak seferlerinin kış aylarında kaldırılmasına tepki gösterdi. Platform sözcüsü olan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Tokçu'ya, yayınladıkları bir bildiriyle tepki gösterdi.

Denizli’nin sergilediği ihracat performansı ile Türkiye ekonomisinde etkin role sahip olduğunu ifade eden Kocasert, THY yetkililere gönderdiği yazıda, “2011 yılı itibariyle 3,2 milyar dolar ihracatıyla ülkemiz ihracatında 8. sırada, Ege Bölgesi'nde 3. sırada yer almaktadır. Tekstil, doğal taş, kablo, organik tarım ve seracılık yatırımları gibi dünya ile entegre olmayı beraberinde getiren sektörler, ilimizden yapılan ihracatın önemli kalemlerini oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Denizli Çardak Havalimanı’ndan 2011 yılı itibariyle günümüze kadar gece uçuşlarında toplam 5 bin 787 yolcunun taşındığı, sefer başı ortalama yolcu sayısının 71 olduğunu vurgulayan Kocasert, “2012'de başlayan gece uçuşlarında ise 31 Ağustos 2012 tarihi itibariyle 18 bin 266 yolcu taşınmış olup sefer başı ortalama yolcu sayısı 86’dır. Denizli Çardak Havalimanı'na gerçekleştirilen iç hat seferi yüzde 48 oranında artış göstermiş olup 2011 yılı için bin 380 olan iç hat uçuş sayısı, 2012 Ağustos ayı sonu itibariyle 2 bin 42 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

Denizli-İstanbul seferlerinin Denizli için öneminin tartışılamayacağı bir ortamda, yaz aylarında koyulan ek seferlerin kış aylarında kaldırılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Kocasert, “Denizli sanayicileri ve işadamları olarak THY’den İstanbul dışındaki kentlere de uçuşlar koymasını beklerken ek seferlerin kaldırmasının bir hayal kırıklığına sebep olduğunu açıkça ifade etmek isteriz. Ülkemizin birçok kentine daha yaygın bir uçuş tarifesiyle ve daha sık uçuşlarla hizmet veren THY’nin, havayolu ulaşımına en az diğer kentler kadar ihtiyaç duyan ilimize de daha fazla hizmet sunmasını ümit ediyoruz ve bekliyoruz. Ayrıca yukarıda belirtilen sayısal değerler çerçevesinde kış mevsimi boyunca kaldırılması yerine ek seferlerin öğle vakti uygun bir saate çekilmesi, özellikle yakın dönemde olumsuz hava koşulları dolayısıyla yaşanabilecek olan iptal ve tehirler açısından mağduriyetimizin giderilmesi ve THY açısından oluşacak ilave masraflar çerçevesinde faydalı olabilecektir.” diye konuştu.