Denizli bu sabah yapılan toplantıda, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) 2018 yılı ihracat rakamları ve 2019 hedeflerinin konuşuldu. Toplantıya Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yönetim kurulu üyeleri:İbrahim Uzunoğlu, Selim Yaymanoğlu, Ahmet Serter, Mukaddes Başkaya, Cüneyt Demirkan, Osman Uğurlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve basın mensupları katıldı.

Dedeman Park Otel’de yapılan toplantıda konuşan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli ihracatı ile ilgili rakamlara bakarsak, Denizli ihracatının Türkiye ihracatının üzerinde bir rakamla gerçekleştiğini söyleyebiliriz. 170 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fakat en fazla ihracat yaptığımız ülkeler sırasıyla İngiltere, Amerika , Avrupa birliği ülkeleri Avusturya ve Danimarka şeklinde. Bu ülkelere yaptığımız ihracat neredeyse ihracat yaptığımız 160 ülkenin rakamlarına eşit.” dedi. 

2018 yılı ihracatının değerlendirildiği toplantıda, Denizli ihracatında ilk sırayı tekstil ve konfeksiyon alırken, kablo, madencilik ve mermer sektörleri bunu takip ettiği belirtildi. DENİB Başkanı Memişoğlu, “ Denizli’deki mermer ihracatımızın yüzde 95’ini blok olarak yapıyoruz. Çinli geliyor blokun üzerine işaret koyduğunda taşıyla toprağıyla alıyor. İşlenmiş olarak yüzde 5 satıyoruz. İhracat ve makine imalatı önemli.” dedi. 

Memişoğlu, tekstil ihracatı için, “90’larda bu şehre insanlar ellerinde çantalarla mal almaya geliyordu. 2000’li yıllarda biz elimizde çantalarla mal satmaya gittik. Artık gün o gün değil, o pazarda yer almamız gerekiyor. Oralarda depo açmak ve yerli olmak gerekiyor.” İfadesini kullandı. 

Konkordato ilan eden firmaların dikkatli olması gerektiğini belirten Memişoğlu, "Çok hoş olma da sanayici için kepeng kapatıp indirmekten kapıya kilit asmaktan daha iyi bir yoldur. Konkordota alırken niyet önemli. İflas erteleme alırken işlerini toparlamak mı istiyor? Yoksa kazandığı sürede şirketin içini boşaltıp, hayatını başka bir şekilde mi boşaltmak mı, istiyor? Sanayi olmak zor iştir. Konkordato almak kolay bir iş değil,  Mahkeme firmaya 3 ay süreyle geçici mühlet veriyor ve size dosya hazırlamak için 3 ay müddet veriyor. komiser heyeti atıyor. 3 aylık süreçteki amaç mahkemenin firmanın durumunu tam olarak izleyip, görmesi. Sonuçta o 3 ay geçtiğinde ortaya bir ödeme planı, bir program çıkmazsa mahkeme firmayla ilgili direkt iflas kararı da verebiliyor. Buradan dönüş yok. Ancak ben iyi niyetli bir şekilde firmaların borçlarını ödemek amacıyla bu olanağı kullandığını düşünerek sadece şu mesajı da vermek isterim! Doğal olarak firmaların birçok küçük ve büyük firmayla ekonomik ilişkileri var. Mal alıyor, işini yaptırıyor. Dolayısıyla firma konkordato ilan etmiş olsa dahi, özellikle dayanma güçleri çok zayıf olan küçük firmaların alacaklarını ödemede ilk sıraya almalı. Çünkü onların çok dayanacak imkanı olmayabiliyor. Firmanın alacağının gecikmesi durumunda küçük işletmeler doğal olarak etkilenip, sektörden de kaybolup gidebiliyor. Bu da büyük bir kayıp. İlk önce yaşatalım ki, yaşayabilme imkanımız olsun. O nedenle konuya dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.