Türkiye ihracatı Ekim ayında bir rekora imza attı. Ülke ihracatı geçen yılın aynı ayına göre % 6,7 artış ile Ekim ayında 12,6 Milyar Dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ekim ayı mal ihracatı gerçekleştirilmiş oldu. Ocak-Ekim döneminde ise Türkiye %5,6'lık artış ile 131 Milyar Dolarlık ihracata imza atıldı. 


DENİZLİ’DE İHRACAT YÜKSELİYOR
Denizli ihracatı ise 2014 yılında yükselişini bir önceki yıla göre önemli oranda artırdı. Ekim ayı ve 10 aylık ihracat verilerini değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, şunları söyledi, “Denizli emin adımlarla ekonomisini ihracatını büyütmeye devam ediyor. Verilerde iyi bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ise Denizli merkezli firmaların Ekim ayındaki ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre %15.5 oranında artışla 275 Milyon Dolar ve Ocak – Ekim dönemindeki ihracat rakamları ise 2 Milyar 713 Milyon Dolar’a ulaşarak %8.7 oranında artış göstermiş oldu. Böylece Denizli, 2014 hedeflerine ulaşacağına dair emin adımlarla ilerlediğini teyit ettirmiş oldu.”

DÜNYA EKONOMİLERİNDE YAVAŞLAMA SÖZ KONUSU
2014 yılının ikinci çeyreğinden bu yana yavaşlama sinyalleri veren dünya ekonomilerindeki durumun değişmediğini belirten Kocasert, “AB’nin resesyona girme endişesi, jeopolitik riskler ve FED’in etkisi dünya genelinde ekonomik anlamda yavaşlamaya sebep olan unsurların başında geliyor. Gelişmekte olan ekonomilerin kur ve faiz dalgalanmaları ise ekonomideki yavaşlamaya sebep olan bir diğer unsur. Ülke olarak bu durumdan en az zararla çıkma çabası içindeyiz. Her şeye rağmen AB pazarımız gelişmeye devam ediyor. Avrupa’daki duraklama sinyallerinin yakından takip ediyoruz. Alınacak önlemlerle 2015 yılında AB bizim için belirleyici bir Pazar olma özelliği taşımaktadır” diye konuştu.