Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatının geçen yılın nisan ayına göre yüzde 26 artarak 203 milyon dolar olduğunu söyledi. 
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi. Denizli’nin ihracatta güzel bir çıkış yakaladığını belirten Kocasert, şöyle konuştu: "Nisan ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık artış oranıyla 203 Milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle bir kez daha 200 milyon doları aşmış olduk. Ocak-Nisan döneminde DENİB tarafından yüzde 17 oranında artışla 777 milyon dolarlık ihracat kayda alındı. Denizli'nin 2013 yılında yakaladığı trend devam ediyor. DENİB rakamlarındaki ve Denizli toplam ihracat performansındaki artış oranları, ülke genelinin ihracat artış oranının üstünde seyretmeye devam ediyor. Denizli ihracatını en fazla artıran 10 il arasında, en yüksek artış oranını yakalayan 3'üncü il oldu."
Küresel ekonomideki toparlanmanın devam ettiğini ifade eden Kocasert, şunları söyledi: "Küresel ekonomideki toparlanma devam ediyor. 2014 yılına ilişkin dünya ticaretindeki büyüme beklentisi yüzde 4,5'ten yüzde 4,7'ye revize edildi. Bunlar şüphesiz olumlu haberler, moral veren gelişmeler. ABD'de 2014 yılında faiz artırımına gidilmeyeceği yönündeki açıklamalar kısa vadede bir kırılım yaşanmayacağı beklentisini oluşturuyor. Nisan ayında Türkiye'nin Avrupa Birliğine yaptığı ihracat yüzde 22 arttı." 
Merkez Bankası’nın politikalarını belirlerken dış ticareti de gözetmesi gerektiğini belirten Kocasert, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'deki risk algısı azalmaya başladı. Sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranlarındaki güncel göstergeler olumlu seyrediyor. İşsizlik oranlarında da azalma var. Böyle bir ortamda Merkez Bankası'nın faiz oranlarını gözden geçirmesini umut ediyoruz. Bu sene ihracatın bu denli olumlu gitmesinde kurlardaki rekabetçi düzeyin de önemli katkısının olduğunun altını çizmek gerek."