Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 yılının Şubat ayında Birlikleri tarafından kayda alınan ihracat oranının yüzde 35 oranında artarak 125 milyon dolara ulaştığını söyledi. İhracat rakamlarını değerlendiren Kocasert, "DENİB’in Ocak-Şubat Dönemi ihracat oranı ise yüzde 38 artış ile 335 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ülkemizde Ocak-Şubat döneminde en yüksek ihracat artışını sağlayan birlik, DENİB oldu." dedi.

Türkiye toplam ihracatının Ocak-Şubat döneminde yüzde 5,6’lık bir artış sergilediği göz önüne alınırsa Denizli’nin, ülke ihracatından daha iyi bir performans yakaladığını söylenebileceğini belirten Kocasert, "İller bazında ilk 10 ihracatçı ilimiz arasında, bu ay Hatay ve Ankara’nın ardından yüzde 11 oranında artışı yakalayan Denizli ihracatını en fazla artıran üçüncü il oldu." diye konuştu.

Dünya ekonomisinin zor bir yılı geride bıraktığını vurgulayan Kocaset, "Artık bundan sonra yavaş da olsa bir toparlanma süreci beklentisi içerisindeyiz. ABD ve AB için olumlu beklentiler devam ediyor. Genel durum olumlu olmasına rağmen, gerek ABD’de gerekse AB’de bazı göstergeler hala beklendiği kadar iyi değil. Amerika’da işsizlik oranlarındaki toparlanma beklentilerin altında gerçekleşirken, Avrupa’da ise 2012’nin son çeyrek büyüme oranları umulandan daha düşük düzeylerde gerçekleşti. Avrupa’nın ancak 2013 yılının 3. Çeyreğinden itibaren büyümeye başlayacağı tahmin ediliyor. Çin’e bakacak olursak, ülkede yeniden yüksek büyüme oranlarına işaret eden verilerin bulunduğunu görüyoruz." şeklinden konuştu.