HABERDENİZLİ.COM

DENİB Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan vekili Süleyman Kocasert, Ocak ve Şubat ayında gerçekleştirilen ihracat rakamlarını açıkladı.  Türkiye ihracatının son 16 ayda hep artış yaşadığının altını çizen Kocasert,  “Daha önceki yıllarda ihracat rakamları açıklanacağı zaman ‘acaba artış mı olacak yoksa azalış mı olacak’ şeklinde düşünülüyordu. Şimdi ise Artık artışımız 2 haneli mi olacak yoksa tek haneli mi olacak diye düşünüyoruz. Bu ülkemiz adına çok güzel bir gelişme. Türk ihracatçısı 16 aydan beri aralıksız olarak ihracat artış rakamı açıklıyor”  dedi.
TİM verilerine göre geçtiğimiz Şubat ayında ihracat tarihinin en iyi Şubat ayı performansının gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Ülkemiz şubat ayından yüzde 14 .8’lik bir artışla 12.9 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdi.”  İfadelerini kullandı. 

DENİZLİ’DEN ŞUBAT’TA 260 MİLYON DOLAR İHRACAT 

Türkiye ihracat verilerinin ardından Denizli ihrcat verileri hakkında bilgiler veren DENİB Başkanı, “DENİB üyesi ihracatçılarımız Şubat ayında yüzde 13 lük bir artışla 200 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaştı. Ocak şubat ayı değerlendirildiğinde ise Denizli ihracatının yüzde 11 oranında artarak 408 milyon dolara ulaştı. Denizlili ihracatçılar Ocak şubat ayında toplam 138 ülkeye ihracat gerçekleştirdiler. ” diye konuştu. 

Denizli’de üretim yapıp başka bölgelerden ihracat yapan şirketlerinde yapmış olduğu ihracat rakamları da bu rakama eklendiği zaman Denizli’nin başarısının daha da arttığını belirten Kocasert, “Denizli ihracatı toplamda 260 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Denizli en çok ihracat yapan 9’uncu il olma özelliğini de korumaya devam ediyor.” şeklinde konuştu. 

AB’YE İHRACAT ARTTI

Denizli’nin Avrupa Birliği ülkelerine yaptığı ihracattın ortalama yüzde 65 olduğunun altını çizen Kocasert, “en önemli pazarlarımızdan olan Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracat şubat ayında yüzde 67 oranına yükseldi.” dedi. 

TÜRK HAVLUSU DEMEK DENİZLİ HAVLUSU DEMEK

Türk havlusunu dünyaya tanıtmak için “Turkish Towels”  sloganıyla çeşitli çalışmaların 2018 yılında da devam edeceğini belirten Kocasert, “Denizli Türkiye’nin toplam havlu ihracatının yüzde 80 ‘inin tek başına gerçekleştirdiği için Turkish Towels demek bir bakıma Denizli Havlusu demek. Denizli havlusunun tanıtım faaliyetleri bütün yıl boyunca devam edecek. Türk havlusuna 3 yıldır çok ciddi emek veriyoruz. Dünyada Türkiye’den marka aday olmaya bir ürün varsa o da Türk havlusudur.” ifadelerini kullandı.  

DENİZLİ EN ÇOK İNGİLTERE’YE İHRACAT YAPTI

Denizli şubat ayından en çok ihracatı ingiltereye gerçekleştirdi. İngiltereyi sırasıyla  Almanya, İtalya, ABD, Hollanda Fransa, İsrail, İspanya, Macaristan ve Romanya takip etti. 

EKSTRA BİR YÜKÜN ALTINA GİRECEKSEK BUNA DÜNDEN RAZIYIZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı’ operasyonu hakkında da konuşan Kocasert, “ Bu operasyonun yapılması zorunludur. Biz normal bir operasyon yapmıyoruz. Bir ülkeye karşı savaş vermiyoruz. Terörizme karşı bir çalışma yapıyoruz. Askerlerimiz bir kişinin bile burnunun kanamasını istemiyor. Bu operasyonun bir de ekonomi ayağı var. Onun için çok çalışmamız gerekiyor. Mehmetçiğimiz Afrin’de biz burada çalışacağız. Çalışmak zorundayız. Bu ülkeye Kıbrıs Harekatı’nda büyük bir ambargo uygulandı.  Çok zor zamanlar geçirdik. Amerika uçakların kodlarını vermediği için gece uçak uçuramıyor. Almanya kod vermeyince tankları yerinden oynatamıyorduk. Artık askeri alanda da güçlüyüz. 15 Temmuz’u yaşadık. 16 Temmuz’da ülke hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam etti. Bizler 16 Temmuz’da Güney Afrika’ya heyet gönderdik. Böyle bir girişimin 10’da 1’i başka bir yerde olsa hayat durma noktasına gelirdi. Bu herakkattan dolayı eğer sanayiciler ve ihracatçılar olarak biz bir takım ekstra yüklerin altına gireceksek de buna dünden razıyız. Yeter ki ülkemizin güvenliğine zerre kadar zarar gelmesin. Ama ben ihracatımızın artmaya devam edeceğine gönülden inanıyorum." diye sözlerini tamamladı.