Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 15 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan İlk 1000 İhracatçı Firma araştırmasının 2016 yılı sonuçları düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından açıklanan araştırmayı göre, en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında zirvenin sahibi 3,96 milyar dolarlık ihracat ile Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. oldu. Listenin ikinci sırasında ihracatını yüzde 55 artırarak 3,19 milyar dolara çıkaran Tofaş Türk Otomobil Fab. A.Ş. ve üçüncü sırada ihracatı yüzde 5 artışla 2,8 milyar dolar olan Oyak-Renault Otomobil Fab. A.Ş. yer aldı.

TİM İlk 1000 verilerine göre; firmaların geçen yılki toplam ihracat rakamı yüzde 1,13 azalarak 81,4 milyar dolar olurken, toplam ihracat içindeki payı ise yüzde 57,3 olarak gerçekleşti. 
Denizli’den 27 İhracatcı firma ilk bin arasına girerken ilk yüz arasındada Denizlili şirketler bulunuyor. Şirketlerin ismi henüz açıklanmazken Denizli, 27 firmayla Türkiye genelinde en çok ihracat yapan yedinci şehir oldu.