TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, Denizli İl Koordinatörlüğü olarak 4 yıl içinde 7 Çağrı dönemi boyunca 385 proje başvurusu aldıklarını, bu başvurulardan 291 tanesiyle sözleşme imzaladıklarını söyledi. Kar, onaylanan projelerin toplam yatırım tutarının 200 milyon lira, ödenen hibe tutarının ise toplam 86 milyon lira olduğunu ifade etti. 2016 yılında 44 projeye ödeme gerçekleştirdiklerini belirten Kar, "İl Koordinatörlüğümüz bu projeler kapsamında Denizli ekonomisine 60 milyon lira yatırım girdisi sağladı.

Bu yatırım tutarının yaklaşık 35 milyon liralık kısmını ise hibe desteği olarak yatırımcılarımıza ödendi. Projeler kapsamında sunulan yapım işleri, makine ekipman alımları ve projenin hazırlanması ve uygulanması için gerekli hizmet alımları da desteklendi" dedi. Kar, IPART 2 projesiyle et ve süt üreticiliği ve kanatlı eti üreten işletmeler başta olmak üzere yumurta tavukçuluğu için mevcut işletmelerin modernize edilmesinin destek kapsamında olduğunu dile getirdi.

Kar, meyve sebzelerin işlenmesi, su ürünlerinin işlenmesi, kırsal alanlarda çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ile arıcılık, el sanatları, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik projelere de yüzde 50 ile yüzde 70 oranları arasında destek verileceğini kaydetti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kentte, 2012-2016 yılları arasında desteklemiş olduğu 291 adet projeyle 2 bin 448 kişilik istihdam sağladığını açıkladı. Projelerde yapım işlerine ilave olarak 4 bin 173 adet makine ve ekipman alımının sağlandığı belirtildi.