Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından birliğe bağlı hastanelerde su, elektrik, yakıt gibi giderleri düşürmek amacıyla 2013 yılında kurulan Enerji Verimliliği Komisyonu sayesinde sağlanan 5 milyon TL’lik tasarruf Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın da dikkatini çekti. “Sağlık Tesislerinde Enerji Verimliliğinin Yeni Yaklaşımlarla Yeniden Analizi Ve Tasarrufların Yeniden Hesaplanması” konulu bildirimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylanarak 8. Enerji Verimliliği Fuarında Genel Sekreterlik Çalışanlarımızdan Elektrik-Elektronik Mühendisi Umut Somyürek tarafından sunuldu. Bildirimiz ayrıca uluslararası hakemli bir akademik dergide ve Enerji Bakanlığı Bildiriler kitabında yayınlandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de yaptığı açıklamada enerji verimliliği yatırımlarıyla enerji tüketiminden 2,6 Milyon TL, enerji giderine yönelik ihalelerden 2,3 Milyon TL olmak üzere toplam 5 Milyon TL’ye yakın tasarruf sağlandığını, 3 yılda elde edilen bu tasarrufun asli görev olan sağlık alanına aktarıldığı bildirdi.
Öztürk: 2013 yılında ilk kez Enerji Verimliliği Komisyonunu kurduktan sonra hastanelerde yerinde tespit ve eğitimler düzenledik. Enerji etütleri, fatura ve tüketimlerinin düzenli takibini yaptık. Fuel- oil olan kazanları kömürlüye dönüştürdük. Aydınlatmada led ışıklara dönüyoruz. Suda fotoselli bataryalar takarak su tasarrufu elde ediyoruz. Yine klimalarla doğal gaz sistemlerinin bakımını yaptık. Bunların yanında 2017 yılında projesi onaylanan güneşten elektrik üretimi projesinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu proje ile de bir hastanemizin enerjisinin tamamının güneşten karşılayacağız. Bu da Türkiye’de enerjisinin %100’ünü güneşten karşılayan ilk hastane olma özelliğini taşıyacak” dedi. 

Tüm sağlanan bu tasarrufların Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından da dikkatle takip edildiğini ve diğer kamu kurum ve kuruluşlara örnek gösterildiğini belirten Uz. Dr. Berna Öztürk Enerji Verimliliği Komisyonunun yürüttüğü çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.