HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurbanlık fiyatlarında artışların olmaması sebebiyle afaki düşüşlerin olmayacağını dile getiren Başkan Tefenlili; “Geçtiğimiz seneye göre bu yıl fiyatlarda aşırı bir artış yok” dedi.

“VATANDAŞLAR KURBANLIK ALMAK İÇİN SON GÜNE KADAR BEKLEMESİN”

Başkan Tefenlili açıklamasının devamında; “Vatandaşlar daha önceki yıllarda kurbanlık hayvanları evlerinde besleyebiliyordu, bir ya da iki ay önceden kesecek oldukları kurbanı alabiliyordu. Ancak son zamanlarda vatandaşlar kurbanlık almak için son günlere kadar bekliyorlar. Fakat biz diyoruz ki; vatandaşların kurbanlıklarını almak için son güne kadar beklememeleri hem alıcılar hem de satıcılar için çok daha güzel olur. Bu senede gördüğümüz o ki; üreticiler hayvanları güzel yetiştirmişler. Bizim canlı hayvan pazarımızda çok güzel bir özelliğimiz var. Anadolu’nun her yerinden hayvan geliyor. Bizim pazarımızda tabelalar var. Vatandaşlar bu tabelalardan aldığı hayvanın hangi yöreye ait olduğunu bilecek. Eğer bir tutarsızlık var ise de vatandaşlar bu durumu bildirebilir yetkili kişilere. Kişilerin aldığı hayvanın nereden olduğunu, kimden aldığını bilmesi de artı bir avantaj. Dini vecibelerini yerine getirecek vatandaşlarımızı Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarına bekliyoruz” cümlelerini kullandı.

“SAĞLIK KONTROLLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin önemine değinen Tefenlili; “Bizim kontrollerimiz ilk başta, kapıda başlıyor. Kapıda gelen ve çıkan bütün araçlar dezenfekte edildikten sonra pazarda oluşabilen herhangi bir sıkıntıyı dışarıya aktarmamak, dışarıdaki bir sıkıntıyı da içeri sokmamak açısından dezenfekte edilmeye başlanıyor. Hayvanlar inerken gerekli belge kontrolleri, küpe kontrolleri yapılıyor. Daha sonra padoklara yerleştiriliyor. Bizim alanda yeterli miktarda veterinerlerimiz var. Vatandaşlarımız alacakları ya da aldıkları hayvanları mutlaka kontrol ettirsinler veterinerlerimize. Bu hizmetimiz de ücretsiz. Özellikle sağlık konusundan yararlansınlar. Tüm hizmetlerimiz sebebiyle vatandaşlarımızın mutlaka ve mutlaka hayvan pazarımızı kullanmalarını istiyoruz. Bizler vatandaşlarımızı yine broşürlerle bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İŞTE KURBAN FİYATLARI

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların da aklına gelen ilk soru kurbanlık fiyatları oldu. Kurban Bayramı ile ilgili en önemli soru olan kurban fiyatları hakkında konuşan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili; “Geçtiğimiz sene büyükbaş canlı hayvan kg fiyatı 16 ila 18 TL, küçükbaş canlı hayvan kg fiyatı da 17 ila 19 TL arasındaydı. 2019 yılı kurban pazarı günlük fiyatı ise büyükbaş için dana 450 kg altı 22-24 TL, 450 kg üstü 20-22 TL, düve 20-22 TL arsında, küçükbaş kg fiyatı ise 24-25 TL arasında seyredecek. Baktığımızda aşırı derece bir artış yok. İyi yetiştirilmiş hayvanlara göre bu fiyat değişecektir. Ama net olan şu ki; afaki artışlar yok bu sene. Bu sebeple yine afaki bir düşüş de olmayacağını gösteriyor bu durum” dedi.