Denizli Ticaret Odası’nda Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) işbirliğinde Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçı firmalara verilen devlet yardımlarından daha çok ve hızlı bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla “Daha çok ihracat için Mikro Eğitim” semineri düzenlendi.
Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere,  Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
Ege İhracatçılar Birlikleri Mikro Eğitim Proje Başkanı ve Devlet Yardımları Ar-Ge ve Eğitim Şubesi Müdürü Mustafa San’ın sunumuyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı öncesinde konuşan DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ülke ihracat hedefi kapsamında Denizli olarak daha fazla katkı sağlamak için faaliyetlerini arttırdıklarını söyledi. Her ay bir yurt dışı gezisi düzenlediklerini ve potansiyel pazarları yerinde tetkik ettiklerini açıklayan Aydın, “Avrupa ve Amerika ihracatlarının cari açığı arttığı, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının ise cari açığı azalttığını biliyoruz. Dolayısıyla Ortadoğu ve Afrika daha çok ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Ayrıca Denizli’nin turizmden daha fazla ekonomiye katkı sağlaması için daha fazla tanıtıma ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.” dedi.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de yaptığı konuşmada, Denizli’nin ihracat ve dışa açılma ile ön planda olduğunu ifade ederek, “İşletmelerimiz genel olarak kuruluşlarının hemen ardından dışarıya mal satma gayretine girmektedir. Son 3-4 yılda da Denizlili ihracatçılarımız 160’ın üzerinde ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir. Ancak Denizli olarak daha farklı sektörlere ve pazarlara da ihtiyacımız vardır. İhracatta ve dış pazarlarda yüksek maliyetlerin olduğu, yoğun rekabet ortamının olduğu bir gerçektir. Hem ihracat hem de dışa açılımda bu sunumun firmalarımıza yeni çalışmalar ve kazanımlar elde etmelerini sağlamalarını diliyorum.” diye konuştu.       
Özer’in ardından “Daha çok ihracat için Mikro Eğitim” sunumunu gerçekleştiren Mustafa San, pazar araştırması ve pazarlama desteği, çevre maliyetlerinin desteklenmesi, yurtdışında düzenlenen fuarlara milli düzeyde veya bireysel katılımların desteklenmesi, yurt dışında ofis-mağaza açma, işletme ve marka tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, tanıtım ve tutundurması ile Türk malı imaj yerleştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, tasarım desteği ve eğitim desteği konularında bilgiler verdi.