DİAD EĞİTİM SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR
Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Organizasyonunda ve PAÜ Doç.Dr. Ersan ÖZ’ün sunumuyla gerçekleşen  yeni Türk Ticaret Kanunu ve getirdikleri konulu seminer çok sayıda firma sahibi ve çalışanı katıldı.

DAHA ÇEVİK BİR KURUM OLMANIN YOLU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNDEN GEÇİYOR.
ÖZ;‘’Kurumların her geçen gün biraz daha içine giren ve kurumların değişim süreçlerinde önemli bir role sahip olan bilişim teknolojileri, bu gelişmeye paralel olarak daha karmaşık bir yapıya bürünüyor. Bu yapının doğru yönetimi ise kurumların başarısında birincil öneme sahip bulunuyor. Bilişim teknolojilerinin yönetimi, BT altyapısının yönetilmesinden iş süreçlerinin yönetimine, finansal yönetimden proje yönetimine, yazılım ve servis hizmetlerinden dış kaynak kullanımına, standartlar ve denetime kadar teknolojiyle ilgili tüm aşamaların bütünleşik yönetimini kapsıyor.Günümüzde hem kurum içi/şirket içi verimlilik hem kurumlar arası/şirketler arası iletişim ortamının sağlanması hem de vatandaşa sunulan hizmetlerin çeşitlenmesi ve hızlanması açısından bilişim teknolojilerine yapılan yatırımlar kadar, bu yatırımların doğru yönetilmesi de önemli, bunu yapmanın en uygun yolu da organizasyondaki rollerin veri, iş süreçleri, uygulama ve altyapılarla olan ilişkilerini net bir şekilde tanımlayabilmekten geçiyor.Bunu yaparken BT kaynaklarının kurumun stratejik hedefleri ile paralel kullanılmasını gözetmek, kurum stratejisine uygun BT altyapıları planlamak gerekiyor.’’

MEVZUAT DEĞİŞİYOR
Ersan ÖZ;‘’Kurumların/şirketlerin  karşı karşıya olduğu baş döndürücü değişimlerden biriside yeni Türk Ticaret Kanunu ve Yeni Borçlar Kanunu’nun getirdiği  yenilikler ve değişikliklerdir. Her ne kadar erteleneceği yönünde kanaatim olsa da hazırlıklı olmak gerekiyor’’dedi.

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU: GETİRİYOR MU? GÖTÜRÜYOR MU?
ÖZ;‘’Yeni Türk Ticaret Kanununu etraflıca incelediğimizde neler getirdiğini neler götürdüğünü göreceğiz .Şüphesiz ki büyük katkıları olduğu gibi bundan mağdur olan ve çıkarları için kullananlar olacaktır. Ebetteki bizlere çok büyük faydaları olacağı kanaatindeyim.Türk ticaret mevzuatı, 1956’da attığı temel sonrası ortaya çıkan ticari problemlere ilişkin yaptığı değişiklikleri hep reform diye sunmuş, fakat maalesef hep palyatif çözümler üretilerek gün kurtarılmıştır. 1956’da yürürlüğe giren T.T.K. 55 yıldır yüzlerce değişiklik görmüş ve 6102 sayılı yeni T.T.K. ile bugüne gelinmiştir. Yeni T.T.K. ticari hayatımızın belki de en etkileyici hukuki düzenlemelerinden birisidir’’ dedi

T.T.K  AMAÇ

Öz son olarak T.T.K ‘nun amaçlarını kısaca şöyle sıraladı; Küresel ve Ulusal krizlere ve uluslararası rekabete dayanıklı güçlü şirket ve işletme yapısı, Şeffaflı, Hesap verilebilirlik,5018 ile kamuda başlayan dönüşüm, 6102 ile özel sektöre uyarlanması.