Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma alanında yetiştirdiği ceviziyle ünlü Çameli'nde çiftçilere destek olmak için 2 adet 180 kilogram kapasiteli ceviz soyma makinesi, bir adet elektrikli ceviz kurutma makinesi ve bir adet ceviz tasnifleme (boylama) makinesi alımı yapacak.

Denizli Büyükşehir Meclisi Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Çameli Ziraat Odası'nın talebi üzerine makine alımı konusundaki gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Çameli'de ceviz tarımıyla uğraşan çiftçiler, Ziraat Odası bünyesinde yer alacak 2 adet 180 kilogram kapasiteli ceviz soyma makinesi, bir adet elektrikli ceviz kurutma makinesi ve bir adet ceviz tasnifleme makinesiyle hasat zamanında daha sağlıklı ürün elde edecek.

Başkan Osman Zolan, Denizli'de tarımla uğraşan kesimin daha rahat ve huzurlu yaşayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tüm desteğin verileceğini söyledi. Başkan Zolan, "Kırsalda yaşayan vatandaşların mutlu olması, ürünlerin değer bulması ve kaliteli üretim, ülkemiz ve şehrimiz için önemli.

Bu nedenle Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma noktasında ziraatla uğraşan tüm oda, birlik ve vatandaşlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da, ilçenin ceviz üretim merkezi olacağını söyledi.