İş ve sosyal hayatından çarpıcı örnekler veren Mehmet Çağrı Sebzeci, gençlere hayallerinin peşinden koşup, yapılmamışları yapmaları tavsiyesinde bulundu. MÜSİAD Denizli Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa aralarında Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile Denizli’deki dernek başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen program yaklaşık 4 saat sürdü.

NE YAPARSANIZ YAPIN SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN!
Sözlerine eğitim hayatından kesitler vererek başlayan Mehmet Çağrı Sebzeci, “Ne yaparsanız yapın seveceğiniz işi yapın, üniversiteyi bitirdikten sonra bir hukuk bürosunda çalışmaya başladım. Bir yandan akademik kariyer yaparken diğer yandan hukuki danışmanlık yapıyordum. Ama bir süre sonra kendimi başka alanlarda da geliştirmek istedim. Hayatım o andan itibaren değişmeye başladı ve hukuk okumama rağmen hukuk ile alakası olmayan ama çok sevdiğim sektörlerde faaliyet göstermeye başladım. Şu anda ağırlıklı medya ve reklam sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bugün geriye dönüp baktığımızda ülke gündemine oturmuş, milyonlarca kişi tarafından konuşulan işlere imza attığımızı görünce çok mutlu oluyorum’’ dedi.

‘Sevdiğim işleri yapınca başarıyı yakalamak çok daha kolay oldu, siz de ne yaparsanız yapın sevdiğiniz işi yapın, eğer bir işi yapmaktan zevk almıyorsanız, o işte asla başarılı olamazsanız’’ diyerek sözlerine devam eden Mehmet Çağrı Sebzeci, iş hayatında çok önemli isimlerle çalışma imkanı bulduğunu ve o isimlerin kendisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

İŞİNİZİ İYİ TAKİP EDİN
Başarıyı yakalamak için olmazsa olmaz kurallardan bir tanesinin de yaptığımız işi çok iyi takip etmekten geçtiğine değinen Mehmet Çağrı Sebzeci, eğer yaptığınız işi benimser ve ona dört elle sarılırsanız başarı mutlaka gelecektir. Aslında bizim de en büyük sırlarımızdan biri bu. Bugün bünyemizde yüzlerce arkadaşımız çalışıyor. Şu anda farklı kentlerde çok sayıda projemiz var ve hepsi de bizim için çok önemli, çok değerli. Ancak hepsini tek bir iş gibi takip ediyoruz. Hangi yaşta olursanız olun bu gerçeği asla unutmayın’’ dedi.

GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN!
Gençlerin hayatın her alanında olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine devam eden Mehmet Çağrı Sebzeci, “Sizler hayatın her alanında olmalısınız. Örneğin; siyasette olmalısınız, sivil toplum kuruluşlarında olmalısınız, sanatta, sporda yani her yerde olmalısız. En önemlisi de birlik ve beraberlik içinde olmalısınız. Eğer bu düşünce ile hareket ederseniz yapacağınız işlerde çok daha başarılı olursunuz. Sizler; Genç Müsiad Denizli olarak istediğiniz zaman şehrin gündemini değiştirecek güce sahipsizin bunu hiç bir zaman unutmayın. Sesinizin daha çok çıkması için çok çalışın, daha büyük projelere imza atmak için çaba sarf edin. Maalesef ülkemizdeki sivil toplum anlayışı yeterince olgunlaşmadı. İşte bu konuda size büyük görev düşüyor. Buraya gelip sadece toplantılarla işi idare ederseniz ne sizin ne de kimsenin sizden haberi olur. Bunun için mutlaka sesinizi duyuracak projelere imza atın. Bu konuda Denizlili gençler gerçekten de çok şanslı. Çünkü gençlerin her zaman yanında olan ve onları her alanda kendilerini destekleyen bir Ekonomi Bakanı’na ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahipler’’ dedi.

GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Genç MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Muharrem Kılcı, “Bizler Genç MÜSİAD olarak genç girişimcilerin iş hayatında daha başarılı olmaları için, onlara rehberlik edecek isimlerle tecrübe paylaşım programları düzenliyoruz. Bu programlar genç arkadaşlarımızın ufkunu açıyor, önlerini daha iyi görmelerini sağlıyor. Sayın Mehmet Çağrı Sebzeci gibi çok genç yaşta büyük başarılara imza atmış birinin bizlerle tecrübelerini paylaşması genç arkadaşlarımızı çok daha fazla motive edip,  onlara cesaret verdi. Kendisinden ve deneyimlerinden çok faydalandık. SnSebzeci’ye bugünkü tecrübe paylaşımı sohbetine katılmasından dolayı çok teşekkür ederiz, sohbeti gerçekten de çok keyifli ve verimli oldu. Genç Müsiad Denizli şubesi olarak her ay tecrübe paylaşımı programları yapıyoruz, Denizlideki tüm genç arkadaşlarımızı bu programlara bekliyoruz. Burada konuklarımızdan duyacağınız bir cümle bütün hayatınızı değiştirebilir” diye sözlerini noktaladı.

Toplantı sonrasında Genç MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Muahrrem Kılcı, Mehmet Çağrı Sebzeci’yeplaket takdim etti.