BURSA (CİHAN)- Bursa iş dünyasının çatı örgütü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bugün 122. kuruluş yıldönümünü kutladı. BTSO Başkanı Celal Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve Kurucu Osman Fevzi Efendi’nin Emir Sultan’daki kabrini ziyaret etti.
    Emir Sultan’daki törenin ardından açıklama yapan BTSO Başkanı Sönmez, 6 Haziran 1889 tarihinde Kozahan’ın küçük bir odasında 70 üyeyle yola çıkan Oda’nın bugün 33 bini aşkın üyesinden aldığı güçle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olduğuna işaret etti. BTSO’nun kente ve kent ekonomisine “ortak fayda kuruluşu” olma misyonuyla her zaman hizmet ettiğinin ve edeceğinin altını çizen Sönmez, “Türkiye, Bursa’nın ipek kozalarından çıkan dev bir tekstil sanayine; saray arabalarından çıkan dev bir otomotiv sektörüne Bursa sayesinde sahip oldu. Türkiye’nin ilk çamaşır makinesi de, düzenli sanayileşmenin yolunu açan ilk organize sanayi bölgesi de bu kentten çıktı. Odamızın, kentin bugünlere gelmesinde katkıları çok büyüktür.” diye konuştu.
    Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinde; Bursa’nın orta ve ileri teknoloji üretim merkezi olarak kilit rol üstlendiğini belirten Sönmez, “122. kuruluş yıldönümümüzün kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Kurucumuz Osman Fevzi Efendi başta olmak üzere bu yapıya harç koyarak ebediyete intikal etmiş tüm girişimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.
CİHAN