Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ihracatın artırılması ve ekonominin büyümesi için atılacak adımları anlattı.

Bakanlık olarak Denizli’den yeni bir sistem başlattıklarını söyleyen Zeybekci, “Ekonomi Bakanlığı’nın tüm bürokratlarını müsteşar, müsteşar yardımcısı, daire başkanlarını Denizli’ye gönderdik. Sahada özel sektör ile devleti bir araya getiriyoruz. Bu arkadaşlarımız, önümüzdeki beş gün içinde oluşturdukları gruplarla bütün şirketlerimizi dolaşacak ve tüm destekleri, teşvikleri anlatacaklar.” dedi.
Denizli örneğinin tüm Türkiye’de uygulanacağını da ifade eden Bakan Zeybekci “Türkiye’nin her yerinde bunu yapacağız. 2017 yılını ihracat seferberlik yılı ilan ettik, ihracatta önemli bir canlanma başladı” ifadelerini kullandı. 

İhracatla ilgili hedefleri de açıklayan Bakan Zeybekci, “İlk üç ayda 3.7-3.9 artışa başladık. Türkiye 2017 yılında ihracat seferberliğinin sonuçlarını alacak. 142 milyar dolarlık ihracatımız çok büyük ihtimalle 153 milyar doların üzerinde olacak. 2017 yılından itibaren ihracatın büyümeye net katkı verdiğini görmeye başlayacaksınız. Türkiye, artık o istediği büyüme rakamlarına gelecek.”

“Türkiye büyümede yüzde 5-5.5’un altına indiği zaman işsizlik oranları artıyor. Türkiye her yıl %6’nın üzerinde büyümek zorunda. 11.000 dolar milli geliriyle %52 olan işgücüne katılım oranı, milli gelir 20 bin dolara geldiği zaman yüzde 65 seviyelerine çıkacak. Bu da Türkiye olarak bizim için bir zorunluluk. Biz büyümek zorundayız. Bunu da özel sektör eliyle yapmalıyız. Kamu eliyle yapmaya kalkarsak başarılı olamayız” dedi.