HABERDENİZLİ.COM

Şevik katıldığı televizyon programının canlı yayınında şu ifadelere yer verdi; ben Buldan Belediyesini 2014 yılında 12 milyon TL borç ve 1 milyon TL alacak ile bırakmışım. Bugün
gördüğümüz bilanço itibariyle 31 mlyon TL borç rekoltesi var ama sadece arkadaşımız son 3 ayda hangi akla hizmetse Mustafa bey 6-7 tane 13 milyonluk ihale yapmış.

İşte kireç ihales, Buldan pazar yeri ihales, Yenicekent pazar yeri ihales bunların çoğu daha başlangıç safhasında biz bunların çoğunu iptal ettik. Yani biz şöyle bir şeyle karşılaştık. BULDAŞ A.Ş. diye bir şirket kurulmuş zarar etmş. Mustafa bey bunu Belediye bütçesine katkı sağlayacak bir şirket olarak düşünmüştü. 3 milyon TL’de BULDAŞ’dan borç kalmış aşağı yukarı 50 milyon’a yakın son 5 yılın borç blançosu var. Borç bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Ama ben inanıyorum ki birkaç yıl içerisinde Buldan Beledyesi tekrar hem yerel kaynaklar açısından ki büyükşehr Belediyemiz Osman Zolan bey bize birçok konuda taahhüt verdi ve merkez hükümet kaynaklarıyla Buldan’ın tekrar bizim öncek dönemdeki hareketliliği kazanacağına inanıyorum. Buldan yine bir Beypazarı, Safranbolu gibi Türkiye’nin bu güzide İlçeleri içerisindeki yerini alacağını düşünüyorum.

kaynak: Buldandogus