BURSA (CİHAN)- Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD)’nin bünyesinde bulunan Kadın Girişimciler Komisyonu üyeleri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftarda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu'nu gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı tebrik ederek, davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    BUGİAD’ın Kadın Girişimciler Komisyonu üyelerinin iş hayatında yürüttüğü başarılı çalışmaların yanı sıra sosyal yaşantılarında da aktif olarak duyarlı çalışmalar içerisinde bulunduklarını ifade eden Candemir, bugün dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin konuşulduğunu anlattı.
    Ekonomideki ya da endüstriyel alanındaki gelişmelerin yeterli olmadığına vurgu yapan Candemir, insani değerlerin büyüklüğünün ve sosyal sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmenin önemli olduğuna işaret etti. Bursa’daki girişimci iş kadınlarının örgütlenmeyi en iyi şekilde yaptıklarının altını çizen Candemir, iş kadınlarının sorumluluk gerektiren her durumda ellerini taşın altına koyduklarını söyledi.

     AFRİKA’YA YARDIM ETMEMİZ GEREK
    BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar da Türkiye'nin bolluk ülkesi olduğunu söyleyerek, bunun kıymetinin bilinmediğinden yakındı.
    Afrika’da yaşanan sıkıntılara da değinen Canlılar, “Afrika’da yaşanan kuraklıklar ile orada yaşayan insanların ne denli zor durumda olduklarını ve bir yudum su, bir lokma ekmek bulamadıklarına tanık olduk. Şükür ki, Ramazan ayının bereketinden istifade edilerek buraya yardımların yapılmaya başlaması bizleri çok sevindirdi. Hem devlet, hem de sivil toplum örgütleri olarak Afrika’da sıkıntı çeken insanlara yardım etmek boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.
     BUGİAD Kadın Girişimciler Başkanı Dilek Ataygeldi ise Ramazan’ın sunduğu güzelliklerden bahsederek, insanlığın sorunlarını çözmenin herkesin öncelikli görevi olduğunu söyledi.
    Paylaşmanın insanlığın ve dünya refahının ön şartı olduğunu söyleyen Ataygeldi, “Hayatı kolay kılmak paylaşarak mümkün kılınabilir. Aydınlık geleceğe olan inancımızı paylaşmak için burada bir aradayız. Aynı ülkenin farklı düşünen fertleriyle ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelerek, faydalı işler üretmeyi ümit ediyorum.” diye konuştu.

    ÇALIŞMALARIMIZ SONUÇ ODAKLI
    'Bursa Kadın Girişimcilerini Arıyor Projesi' hakkında bilgiler aktaran proje danışmanı Havva Tüzün, sonuç odaklı olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini bu nedenle de projeden projeye koştuklarını anlattı.
    Gerçekleştirdikleri çalışmalardan biri olan BEBKA’nın desteklediği, BTSO BESOB ve Bursa Valiliği ile ortak yürütülen bir çalışma olan ‘Bursa Kadın Girişimcileri Arıyor’ Projesi’nin detaylarını aktaran Tüzün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu proje ile Bursa’daki kadın girişimcilerinin portföyünü araştırmak ve onların analizini yapmak istiyoruz. 3 ay sürecek olan bu projemizle girişimci kadınların Bursa’da hangi sektörlere yoğunlaştığını, hangi konularda desteğe ihtiyaç duyduklarını veya hangi konularda güçlü olduklarını ciddi istatistiklerle akademik bir çalışmanın ürünü olarak ortaya koymak istiyoruz.”
    İftar yemeğine AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, BTSO Meclis Üyesi Zübeyde Demir, BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Bursa Şube Başkanı Handan Ton, Saitabat Köyü Kadınları Dernek Başkanı Sermin Çakalıoğlu ve BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, BUGİAD Kadın Girişimcileri yönetimi ile çok sayıda üye katıldı.
CİHAN