ANTALYA (CİHAN)- İstikbal, Bellona ve Mondi markalarıyla Türkiye mobilya sektörünün yüzde 25’ini elinde tutan Boydak Holding, enerjideki ağırlığını arttırıyor. Enerji yatırımlarına 1 milyar dolarlık kaynak ayıran şirket, HES’ten sonra rüzgara da yatırım yapmaya başladı. Silivri’de 85 milyon euroluk rüzgar santrali kurmak için EPDK’dan lisans alan Holding, güneş enerjisine de yatırım yapmayı planlıyor. Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Boydak, yatırımlarının enerji ağırlıklı devam ettiğini söyledi. Boydak, "HES yatırımlarımız vardı. Buna rüzgar ve güneş enerjilerini de ekleyeceğiz. Rüzgar ile ilgili lisansımızı aldık. Önümüzdeki günlerde Silivri’nin Çanta mevkiinde 45 megavatlık santralin inşaatına başlayacağız." dedi.
Geçtiğimiz yıl Ataç Şirketler Grubu’nun 11 hidroelektrik santraline ortak olarak enerji sektörüne adım atan mobilya devi Boydak Holding, enerjide de önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Enerjide kurulu gücünü 500 megavata çıkarmayı planlayan holding, enerji yatırımlarını çeşitlendiriyor. HES’in dışında ilk yatırımını rüzgara yapan şirketin hedefinde güneş enerjisi de var.
Akdeniz Bölgesi ana bayii Kale Pazarlama’nın ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen iftar yemeğine katılan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Boydak, enerji yatırımlarıyla ilgili Cihan’a bilgi verdi. Boydak, şimdiye kadar enerjiye 400 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 2012 sonuna kadar bu rakamın 1 milyar dolara çıkacağı aktardı.
HES’in yanı sıra rüzgar, güneş enerjilerine de yöneleceklerini belirten Boydak, "Yatırımlarımızda enerjiye ağırlık veriyoruz. HES ile ilgili yatırımlarız devam ediyor. Bir bölümü faaliyete geçti. İnşaatı devam eden 112 ve 42 megavatlık santraller de yakında tamamlanacak. Bunun yanında rüzgar santralının inşaatı de önümüzdeki günlerde başlayacak. Güneş enerjisine de gireceğiz. İyi bir lisans yakalarsak doğalgazı da değerlendirmek istiyoruz.” diye konuştu. Holdingin ihracatının 150 milyon doları aştığı bilgisini de veren Yusuf Boydak, 2011 yılı ciro hedeflerinin 4,5 milyar lira olduğunu, ancak yılsonunda 5 milyar lirayı yakalayacaklarını dile getirdi.
CİHAN