Kendisine ve eşine ait olan değişik bankalara ait olan, yaklaşık on beş kredi kartını iple asarak, kredi kartı ve sigaranın zararlarına dikkat çekmeye çalışan Gürcü,’Kullanma Sağlığınla Oynama’ yazılı kâğıdı asarak hem tepkisini göstermek hem de vatandaşları uyarmaya çalışıyor.
Kendisinin hata yaptığını ve kredi kartı kullanarak, kartların asgarisini ödeyerek, yaşamını sürdüren Gürcü, zamanla asgarisini dahi ödemeyecek duruma geldiğini söyledi. Bu yüzden eşyalarına icra geldiğini ve zor durumda kaldığını belirtti. Emekli maaşına icra konulduğundan 4-5 ay emekli maaşını alamadığını söyledi.
Kredi kartlarının borçlarını ödemek için, kredi çektiğini ve kredi ödemesinin emekli maaşından kesildiğini aylık eline geçen paranın 100-150 Türk lirası olduğunu belirtti.
Aslen Afyon Dinarlı olan Selami Gürcü 2001 yılında Denizli’ye geldiğini ve o günden bu yana simitçilik yaparak, haftalık 100 Türk Lirası kazandığını söyledi.
Gürcü, “Benim düştüğüm duruma kimsenin düşmesini istemem bu yüzden kredi kartı ve sigara kullanmamalarını istiyorum. Hem cebimize hem de sağlığımıza zarar veriyor. Bu yüzden bu yazıyı astım. Benim durumum herkese ibret olsun” dedi.