Denizli İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan bir açıklamaya göre, Denizli'nin jeotermal alanlarında ve mikroklima ihtiva eden bölgelerinde 550 dekar alanda örtü altı yetiştiriciliği yapılmakta ve son yıllarda özellikle ilimizdeki jeotermal alanlarda seracılık gelişmeye başladı.

Alternatif enerji ısıtmalı olarak kurulan seraların büyük bir kısmı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Denizli Valiliği İl Özel İdaresince desteklenmekte olduğu, bu kapsamda 21 işletmede 454 dekar alanda jeotermal ısıtmalı ileri teknolojide modern seralarda domates üretimi yapıldığı açıklandı. Denizli'de 134 bin dekar alanda sebze üretiliyor.

Denizli ve çevre illerinin örtüaltı ve açıkta sebze fidesi ihtiyacı Buldan (Yenicekent) ve Sarayköy İlçelerimizde bulunan sebze fidesi üretimi yapan seralardan karşılanmakta olduğu, her türlü teknolojik imkânlarla donatılmış bulunan, jeotermal kaynaklarla ısıtılan seralarda bitki sağlığı için tüm önlemler alınarak üretim yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, "Üreticilerden alınan siparişlerle başlayan üretim süreci tohum temini ile devam etmekte, viyollerin ve torfların hazırlanması ve tohum ekimi yapıldıktan sonra çimlendirme odasında yaklaşık 48 saat kalan tohumlar çimlendikten sonra seranın içine alınmaktadır. Üşütülmeden büyütülen fideler 25–35 gün arasında dikime hazır hale gelmektedirler.
 Domates, biber, patlıcan, karpuz, kavun, hıyar, k.bahar, k.lahana, b.lahana, brokoli ve marul başta olmak üzere 2011 yılında yaklaşık 18 milyon sebze fidesi üretilmiştir. Üretilen fideler Denizli’nin yanı sıra Aydın, Manisa, Muğla, Kütahya, Bilecik, Uşak, İzmir ve Çanakkale illerindeki üreticiler tarafından kullanılmıştır.
Sebze fidesi yetiştiriciliği için her aşamasında çok titiz bir çalışma yapılmaktadır. 19 dekar alanda yapılan üretim faaliyeti ile en çok domates, biber ve patlıcan fidesi yetiştirilmektedir." ifadesinde bulunuldu.