Denizli’de kurulan hayvan pazarında bir tonluk danalar büyük ilgi görürken, hayvan satıcıları vatandaşların kurban almak için son günü beklemesinden yakındı.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kurban pazarlarına giderek kurbanlarını almaya başladı. Denizli’nin Eskihisar Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında vatandaşlar Kurban Bayramı için kurbanlarını almaya başladı. Vatandaşlar özellikle koyunlara büyük ilgi gösterirken, Denizli Hayvan Pazarı’nda en büyük ilgiyi 1 tonluk danalar görüyor.
Ağrı’dan getirilen 1 tonluk danalar için sıkı pazarlıklar yapılırken, 1 tonluk danalar 7 bin TL ve 9 bin TL fiyatlar arasında değişiyor. Denizli’ye Ağrı’dan gelen hayvan satıcısı Nurettin Peker, her sene en büyük hayvanları kendisinin sattığını belirterek, "Ben her sene Denizli’ye gelerek havyanlarımı satarım. Danalarım 1 tona yakın ağırlığı var. Fiyatları 7 ile 9 bin TL arasında değişiyor. Fiyatları geçen seneye göre hemen hemen aynı. Ben bu hayvanları 6 aydır besledi. Hayvanlara talep var ancak herkes şimdi almıyor. Bayram yaklaştıkça fiyatlar düştüğü için herkes o zaman hayvanı almak istiyor. Ancak satan arkadaşlar oldu. Vatandaşlar son güne bırakmadan hayvanlarını alsınlar’’ dedi.
Denizli’de kurulan hayvan pazarında Denizli Belediyesi ekipleri de görev yapıyor. Denizli Belediyesi ekipleri hayvanlarla ilgili herhangi bir sağlık sıkıntısının yaşanmaması için hayvanların olduğu bölgeleri sürekli ilaçlıyor.