Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 615 milyon dolarlık kripto soygununda, Axie Infinity oyuncularını hedef aldı. 

ABD, Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanlarını geçen ay popüler çevrimiçi oyun Axie Infinity oyuncularından 615 milyon dolar (469 milyon £) değerinde büyük bir kripto para birimi soygunu ile ilişkilendirdi.

Oyuncular, oyun oynayarak veya avatarlarını takas ederek kripto kazanabiliyorlar. 

ABD'li yetkililer, ihlali Kuzey Kore'nin birincil istihbarat bürosu tarafından kontrol edildiğine inanılan "Lazarus" adlı bir grupla ilişkilendirdiklerini söylediler.

FBI Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Soruşturmalarımız sayesinde Kuzey Kore ile bağlantılı siber aktörler olan Lazarus Group ve APT38'i doğrulayabildik." dedi.

Lazarus Group, Sony Pictures'ı hacklemek ve gizli verileri halka açık bir şekilde sızdırmakla suçlandıktan sonra 2014 yılında ün kazanmıştı.

Grup, Sony'den, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast düzenleme planı hakkında, Seth Rogen ve James Franco'nun başrollerini paylaştığı hicivli bir komedi olan ve yakında çıkacak olan  ''The Interview'' filmini geri çekmesini talep etti.

Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları izleyen bir Birleşmiş Milletler paneli, Pyongyang'ı uluslararası yaptırımlardan kaçınmanın bir yolu olarak nükleer ve balistik füze programlarını desteklemek için çalıntı fonları kullanmakla suçladı.

Reuters, bir Hazine Bakanlığı sözcüsünün, "ABD, Kuzey Kore'nin kitle imha silahları ve balistik füze programları için gelir elde etmek için siber suçlar da dahil olmak üzere - yasadışı faaliyetlere giderek daha fazla bel bağladığının farkında." dediğini aktardı. 

2020 ABD askeri raporu, Kuzey Kore'nin bilgisayar korsanlığı programının en azından 1990'ların ortalarına kadar uzandığını ve Belarus, Çin, Hindistan, Malezya ve dahil olmak üzere birçok ülkeden faaliyet gösteren Bureau 121 olarak bilinen 6.000 kişilik bir siber savaş birimine dönüştüğünü söylüyor. 

Blockchain analiz şirketi Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2021'de kripto para platformlarına yönelik en az yedi saldırıda yaklaşık 400 milyon dolar (291 milyon £) değerinde dijital varlık çaldığını söyledi – Bu, kapalı Doğu Asya devletinde siber suçlular için kayıtlara geçen en başarılı yıllardan biri.