Merkezi Ankara’da bulunan Philadelphia firması, yeni ürünü Berrin K’yı ülke tarımına kazandırdı. İzmir torbalı tesislerinde üretimi gerçekleştirilen sıvı organik gübre olarak piyasaya sürülen Berrin K’nın bitki üzerindeki yararları saymakla bitmiyor.
Bitkilerin kök gelişimini teşvik etmesi, toprak mikroorganizmalarının çoğalmasını sağlaması, tarlada kalan anızın kısa sürede bozulması, hafif topraklarda suyun tutulmasını gerçekleştirmesi, azot, fosfor,potasyum, demir, çinko gibi elementleri bitkilerin almasına yardımcı olması ve su ile havanın toprağın içinde daha iyi bir şekilde dolaşmasını sağlaması gibi yararlarıyla bitki üzerinde olumlu bir sonuç veren Berrin K diğer 11 çeşit sıvı organik gübrelerin ürün verimine de büyük katkı verdiği gözlendi.
Berrin K Gübresi Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor
Philadelphia firmasının ürettiği sıvı organik gübreler, yaprakları yenen bitkiler, domates, patlıcan, biber, kabak, hıyar, kavun, karpuz, meyve ağaçları tahıllar, şeker pancarı, patates, mısır, ayçiçeği, çeltik, turp, soğan, havuç, kanola, yer fıstığı, susam, tütün, pamuk, çilek ve bağlarda kullanılabiliyor.
Çiftçilerin kullanımına sunulan ve köklü bitkilerin veriminde de büyük katkısı olduğu belirtilen Berrin K ve 11 çeşit sıvı organik gübreleri tarlasında deneyen Bandırma,Manyas ve Gönenli çiftçiler, alınan sonuçtan çok memnun olduklarını belirtti.
İzmir Torbalı tesislerinde üretilen ve organik özellikleriyle toprak dostu olan Berrin K sıvı organik gübreleri kullanan çiftçiler, bu gübrenin toprağı kabarttığını, yumuşak tuttuğunu ve ürünlerin su tutma kapasitesini artırdığını belirterek, tarladan bol mahsul alabiliyorlar.
Berrin K’yi, tarıma kazandıran Philadelphia Genel Kooordinatörü bitki besleme uzmanı Berrin Memili yakın zamanda Denizli'de de çiftçilere seminerler verecek. 




(ADV)