HABERDENİZLİ.COM

Kabul edilen Kalkınma Planı ile her alanda değişim ve dönüşüm olacağına değinen Başkan Tefenlili açıklamasına devamla şu görüşlere yer verdi: “Gayri Safi Milli Hasılanın (GSMH) 1 trilyon 80 milyar dolara, kişi başına gelirin 12 bin 484 dolara yükseltilmesinin hedeflendiği On Birinci Kalkınma Planı ile müreffeh Türkiye yolunda önemli bir adımı daha atmış bulunuyoruz. İhracatın 226 milyar 600 milyon dolara çıkması, işsizlik oranlarının %9.9’a düşmesi amaçlanıyor. Konulan hedeflere ulaşmamız milletimizin yaşam kalitesini ve refah düzeyini arttıracaktır.

Sanayinin, teknolojinin, tarım ve turizmin öncelikli sektörler olması cari açığın azaltılmasında son derece önemlidir. Sanayimizin, teknolojimizin ve turizmin gelişmesi demek ithalatın azalması, ihracatın artması demektir. Bu hedefler ülkemize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Ayrıca tarımın da öncelikli gelişim maddesi olarak ele alındığını görüyoruz. Gıda enflasyonunun düşmesi için tarım ve hayvancılığın gelişmesi gerekmektedir. Tüm bunları gerçekleştirecek olan nitelikli eğitim almış, donanımlı ve bilgi birikimi yüksek gençlerdir. Bu gençlerin yetişmesini sağlayacak eğitim alanındaki reformlar da bizleri umutlandırıyor.

Ülkemiz ve milletimiz adına büyük umutlar vaad eden bu kalkınma planının hayırlı olmasını diliyor, planın gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışacağımızı beyan etmek istiyorum.”