Vali Abdülkadir Demir, İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 2011 yılı 500 Büyük Firma sıralamasında, Denizli’den listeye giren firma yetkililerine teşekkür plaketi verdi.

     Sıralamada yer alan firmalara Denizli sanayisine sağlamış oldukları  istihdam ve ülke  ihracatına yapmış oldukları önemli katkılardan dolayı her firma yetkilisine ayrı ayrı seslenen Vali Abdülkadir Demir ; “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girmenizden dolayı Denizli adına büyük bir memnuniyet ve gurur duyduk. Denizlimiz ve ülkemiz ekonomisine, istihdamına yapmış olduğunuz çok önemli katkılardan dolayı Denizlili sanayicilerimizi ve çalışanlarını tebrik eder, bundan sonra da başarılı çalışmalarının artarak devam edeceği inancıyla en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım” dedi.

           Bu seneki sıralamada geçen sene yine listede yer alan 12 Denizlili firma kendine yer buldu. Denizlili firmalar, özellikle ana metal sektörü temsilcileri geçen seneye göre sıralamadaki yerlerini iyileştirdiği görüldü. Er-Bakır AŞ, İlk 500 özel şirkette bu yıl 21. sıradan 19. sıraya yükselerek, Denizlili firmaların başında yer aldı. Er-Bakır’ı 66. sıradaki Abalıoğlu Yem ve 106. sıradaki Kocaer Haddecilik izliyor. İlk üçte yer alan firmaların geçen seneye göre daha üst sıralara tırmanışları dikkat çekti. İlk 500’deki Denizlili firmalara bakıldığında, metal hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalara rağmen ana metal endüstrisinin, 4 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplam 6 firma ile listeye damgasını vurduğu gözüküyor. Listedeki konumunu muhafaza eden Abalıoğlu Yem ile 319. sıraya yükselen Aynes Gıda, gıda sektöründeki yükselişini sürdüğünü gösteriyor. İnşaat sektörünün tek Denizlili temsilcisi Denizli Çimento ise 415. sırada kendine yer buldu.

     2009’da sadece 1 firma ile sıralamada yer alan tekstil sektörü, 2011’de de 2010’da olduğu gibi 2 firma ile listede kendine yer buldu. Menderes Tekstil’in 206. sırada yer aldığı sıralamada Ozanteks Tekstil’in ise 500. sırada yer aldı.