HABERDENİZLİ.COM / EKONOMİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Denizli'de Marangozlar Sitesi ve 3’üncü Sanayi Sitesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı faaliyetlerden söz eden Bakan Zeybekci, daha sonra referandumun önemini anlattı. Bakan Zeybekci, ‘hayır’ diyenlerin 18 madde ile ilgili tartışmadığını, konunun amacından saptırıldığını kaydetti.

"TBMM en kutsal kurum haline gelmeli"
Siyaset kurumunun güvensizleştirildiğini ve siyasetçilerin güvensiz biri olarak lanse edildiğini belirten Zeybekci, bu duruma tepki göstererek, "Türkiye böyle mi olmak zorunda, bu kadar kalitesiz siyaset olmak zorunda mı? Hep öyle yaptılar zaten, siyaset ve siyasetçi en az güvenilen kurum. Türkiye Büyük Millet Meclisi en az güvenilen kurum, öyle değil. TBMM Türkiye’nin en kutsal kurum olmalı. Çünkü orada milletin iradesi orada var. Yıllarca gazete manşetlerinde yapılan anketler yayınlanarak, ‘Türkiye’nin en güvenilen kurumları’ ile başlık atıldı. Silahların ebatlarına göre değişiyor, en büyük silahı olan en güvenilen kurum. Aşağıya doğru iniyor, siyaset en alt sırada, onun da bir sıra üstünde yargı yer alıyor. Yazık değil mi bu Türkiye’ye, arkadaşlar bu mesele sizin meselenizdir" diye konuştu.

Denizli’ye hizmet etmekten hep gurur duyduğunu belirten Zeybekci, Denizli’nin siyasetin bir numaralı masasında yer almaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci, "2004 yılından beri size hizmet etmeye çalışıyorum, sizlere hizmetkar olmaya çalışıyorum ve bunu Allah’ın lütfü olarak da görüyorum. Benim mezarım bu şehirde olacak, evim barkım, çocuğum, işim gücüm de burada. 2002 yılında benim şirketim ilk bin arasına giriyordu, şimdi ilk 5 binde bile yoktur. Allah’ın verdiğini, bu milletten kazandığımızı bu şehre feda ediyorum. Eminim genç nesil diyecektir ki, belki belediye başkanlığı yaptı, milletvekilliği yaptı, bakanlık yaptı ondandır. Ama belki de en büyük kötülüğü çocuklarına ben yaptım, babalar yapıyor, bazen hissediyorum. Ama her ne yaptıysak bu şehir için ve bu şehrin insanları için yaptık" dedi.

"Benim şirketlerimde 25 kişinin maaşı benimkinden yüksektir"
Bir esnafın milletvekili sayısının neden 600'e çıkarılmak istendiği ve milletvekili maaşlarıyla ilgili sorusuna Bakan Zeybekci, dünyada temsil konusunda Türkiye'nin en aşağıda olduğunu belirtti. Zeybekci, "Bakıldığında yeter mi, yeter, 550 de yeter, 450 de yeter. Bakın siyaset en az güvenilen kurum. Nihat Zeybekci’nin ekonomi bakanı olarak maaşı ne kadar biliyor musunuz, tahmin et. 15 bin TL, benim şirketlerimde en az 25 kişinin maaşı benden yüksektir. Yani dönüp, dolaştırıp getirip de, işi milletvekili maaşlarına getiren kişi, bilin ki, onu söyleyen, manipüle eden bunu ülkenin menfaatine söz söylemiyor. Milletvekilinin ekonomiye zararı var diyen, bunu pompalayan Türkiye’nin yararına söz söylemiyor. Bu ülke büyük bir ülke, devasa bir ülkedir. 600 milletvekili çok mudur, az mıdır, ben şunu söyleyeyim, alınan karar son derece doğru bir karardır. Yani şunun için yapılmadı, milletvekili sayısı artsın da, sen ben, bizim oğlan milletvekili olsun diye yapılmadı. 18 madde tartışılmıyor, milletvekillerine sanki peşkeş çekiliyor, ucuzlatılıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, konuşmalarının ardından çevredeki esnafı ziyaret ederek, birlikte kahve içti.
Üçüncü sanayi parkında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Bakan Zeybekci’nin yanı sıra, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve esnaflar katıldı.