Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara Kalkınma Ajansı, Suriye Dostluk Derneği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı’na katıldı. Bakan Ramazanoğlu, misafir olarak ağırlanan Suriyeli mültecilerin sayısının 2,5 milyonu aştığını söyledi. Suriye’deki savaşın devam etmesinden dolayı Suriyeli mültecilerin yakın zamanda ülkelerine dönme ihtimallerinin bulunmadığını vurgulayan Ramazanoğlu, “En son yapılan yereldeki hem kapılarda yapılan hem de şehir içinde yapılan istatistiklere göre ‘Türkiye’de kalmayı düşünüyor musunuz sorusuna neredeyse yüzde 80 Suriyeli kardeşimiz evet Türkiye’de kalmak istiyoruz cevabını vermişlerdir. Bundan sonraki politikalarımızın bu cevap üzerine olması gerekmektedir” ifadelerinin kullandı.
Bakan Ramazanoğlu, Suriyeli sığınmacılara Türkiye’de çalışma izni verdiklerini belirterek, “Bu hem kadınlar ve hem erkekler için geçerli. Bu çalışma iznini insani şekilde olması nasıl gerekiyorsa o şekli verdik. Bir Türk işçisi Ayşe, Ahmet 1300 lira maaş alıyorsa aynı Suriyeli kardeşlerimiz de 1300 lira alacak” dedi. Bakan Ramazanoğlu, kamp dışında yaşayan Suriyelilerin envanterlerini çıkarmaya başladıklarını söyledi. Ramazanoğlu, "Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar" diyerek, “Özellikle Adana, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir buralarda çalışmaları yürütüyoruz. Kadın, erkek, yetim, öksüz, engelli ayrımı yapmadan mahalle mahalle Suriyeli kardeşlerimizi tespit edip kayıtlara geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerinin kullandı.
AK Parti hükümetinin kadın istihdamı alanında izlediği politikalar ve yürütülen projeler sonucunda kadınların iş gücüne katılımında ve istihdamında artışlar olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, “2004 yılında yüzde 20,8 olan kadın istihdam oranı, 2014 yılında yaklaşık yüzde 27 civarına gelmiştir. Yine 2004 yılında kadınların iş gücüne katılma oranı yaklaşın yüzde 23 iken, bu 2014 yıl sonu rakamlarına göre yüzde 31 civarın yükselmiştir. Hükümetimizin Ulusal İstihdam Stratejisi’nde 2023 yılında, kadınların işgücüne katılım oranının yaklaşık yüzde 41 oranına çıkarılması ve kayıt dışı çalışma oranının yüzde 30’lara düşürülmesi hedeflenmektedir” açıklamasında bulundu.