Bağımsız Meslek Grubu adına konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali Osman Horzum, 2016 Yılı Mayıs döneminde Denizli Mali Müşavirler Odası Seçimli Genel Kurulu yapılacağını, bu yarışta kendilerinin de olacağını belirtti. Horzum, "2013 Yılı Mayıs ayında, mesleğin ve meslektaşlarımızın dertlerini dert edinip, bu dertlerimize çare olmak, elimizi taşın altına sokmak, odamızın kamuoyunda saygınlığını artırmak, tüm üyelerimize eşit mesafede durmak, şeffaf ve katılımcı bir yönetim oluşturmak için çıktığımız yolda her gün büyüyerek bugünlere geldik. Bağımsız Meslek Grubu artık, kurumsal bir kimlik, ekip anlayışı ve hep birlikte katılımcı demokrasi ile Odamızı yönetmeye hazırdır." dedi.  
 
ORTAK AKIL VE BİRLİKTE YÖNETİM
Siyasetten Ari Oda ve Meslek Siyaseti Yapmak, Meslek Etiğine Uymak ve Sahip Çıkmak, Katılımcılık, Paylaşımcılık, Güvenirlilik, Dürüstlük, Tarafsızlık, Şeffaflık, Mesleki ve Sosyal Sorumluluk, Sürekli Eğitim, Doğaya ve İnsana saygı gibi değerlerinin olduğunu belirten Horzum Bağımsız Meslek Grubu'nun yönetim ilkelerini "Katılımcı ve çoğulcu demokrasi anlayışına bağlı olarak odamızı birlikte yöneterek, odamızı kurumsallaştırmak, oda kurullarımızda hiçbir üyemizin 2 dönemden fazla görev almamasını sağlayarak yenilikçiliğin, dinamizmin ve gençlerin önünü açmak, Odamızın ve meslektaşlarımızın saygınlığını arttırmak, TÜRMOB nezdinde Mali Müşavirlerin etkinliğinin artırılması ve yönetimde daha fazla oranda temsil edilmesi için, Denizli olarak ülke çapında öncülük etmek, oda kurullarında görev alan üyelerimizin, huzur haklarını tartışılmayacak hale getirmek, oda bütçemize uygun şekilde üyelerimizden alınan nispi, maktu aidatları ve diğer ödentileri üyelerimizin bütçelerine uygun hale getirmek, işverene bağlı olarak çalışan üyelerimizin sorunlarının çözümü, oda ödentileri konusunda düzenlemeye gidilmesini sağlamak, oda bütçe hesaplarını her 3 aylık dönemde oda web sayfamızda detaylı olarak yayınlayarak ortadaki bilgi kirliliğini engelleyip, şeffaf bir yönetim sergilemek, oda komisyonlarımızı katılımcı ve aktif hale getirmek, odamızın kamu kurumları karşısında ve toplumda etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi için çalışmaları yapmak, oda kurullarımızda genç, kadın ve bağımlı çalışan üyelerimizin daha etkin görev almalarını sağlamak, danışma Meclisimizi, etkin, dinamik, kucaklayıcı, tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede ve üretken hale getirmek, siyaseti odamızın dışında tutup, oda ve meslek siyasetinin yapılmasını sağlamak" olarak açıkladı.
Mesleki projelerinin olduğunu belirten Horzum, "Meslek mensuplarının üzerinde yoğunlaşan ve her geçen gün yeni yükler getiren uygulamaların kalkması için gerekli çalışmalar yapmak, meslek yasamızdaki eksikliklerin ve hataların giderilerek günümüze uygun hale getirilmesinin sağlanması. Bu konuda tüm siyasi partiler ile görüşerek 3568 sayılı meslek yasamızın günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapmak, odamızın internet sitesini güncel ve daha kullanılır hale getirmek, meslek Mensuplarımızın mesleki gelişimlerini kolaylaştırmak için sürekli ve ücretsiz eğitim, yıllık eğitim takvimi hazırlanması, ülke çapında mesleki, ticari ve sanatsal anlamda yer etmiş büyüklerimizin odamızda seminer vermesini sağlamak, güncel bir konu olan e-defter, e-fatura konularında uygulamalı ücretsiz eğitimlerini acilen yapmak, yerelde Ticaret Meslek Liseleri, KOSGEB, İşkur ve Üniversite ile sıkı ilişkiler içinde olarak ortak projeleri yaparak uygulamak, kamu Kurumları ile işbirliği yaparak, Odamızda düzenleyeceğimiz kurslarla, ön muhasebe elemanı ve büro elamanlarının yetiştirilmesinin sağlanması. Bu konuda proje odaklı çalışarak ara eleman sorununu çözmek, üyelerimize devamlı, ücretsiz hizmet vermek üzere hukuki, mali ve SGK danışmanları hizmetleri vermek, genç meslek mensuplarımızın sorunlarının çözümü, ücretsiz mesleki ve branş eğitimlerini uygulamalı olarak vermek, stajyerlerimizin eğitim, kurs ve sınav takvimlerini, dönem sonu işlemlerinin yoğunluğundan ayrı zamanda yapılmasını sağlamak, oda üyelerimize yeni iş imkânları açmak, kamu kurumlarında daha fazla üyemizin yer almasını sağlamak, oda mensuplarımız arasında haksız rekabetin önlenmesi ve etik kuralların uygulanmasını sağlamak amacıyla 'e-birlik' projesinin anlatılarak yaygınlaştırılması, tahsilat sorunumuzun giderilmesi için çalışmaların yapılması ve damga vergisine çözüm bulmak,  akademik bir oda olmamız nedeniyle, toplumsal olaylar ve sorunlara karşı duyarlı, dinamik ve sosyal sorumluluk projelerimizin uygulanmasını sağlamak,en çok muhatap olduğumuz Maliye, SGK, İşkur ve KGK başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile sıkı ilişkiler içerisinde olunması. Bunun için komisyonlar kurup, üyemizin daha aktif olmalarını sağlamak, bağımsız denetim konusunda mesleğimizin önünü açacak çalışmaları yapmak." dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmaya önem vereceklerini belirten Horzum, "Oda üyelerimiz arasında fon uygulamasının hayata geçirilmesini sağlamak için Ege Odaları ve TURMOB nezdinde çalışmalar yapmak, oda mensuplarımıza, eşlerine ve çocuklarına çeşitli kurslar düzenleyerek sosyal aktivitelerimizi ve üye ilişkilerini arttırmak, oda üyelerimizin birbirleri ile ilişkilerinin güçlendirilmesi ve mesleki bilgi paylaşımının yapılmasını sağlamak amacıyla sosyal tesis açmak için çalışma yapmak," dedi.



Horzum Bağımsız Meslek Grubu olarak başlıca hedeflerini ise, "bu hedeflerimize ulaşacak olan kadrolarımız hazırdır. Hedeflerimize hep beraber ortak akıl ve birlikte yönetim için sayın meslektaşlarımızdan yetki istiyoruz. Grubumuz tüm meslek mensuplarımızı kucaklayacak, ortak akıl ile hareket edecek ve bu hedeflerimizi gerçekleştirecektir. Hiçbir meslek mensubumuzu dışlamadan 1200 meslek mensubumuzla beraber hareket etmek başlıca düşüncemizdir." ifadesinde bulundu.

Horzum, "Bizler üyelerimizden yetki isteyip, o makamlara vardığımızda, makamları meslektaşlarımızdan ayrılmak için değil, daha sıkı ilişkiler kurmak ve meslektaşlarımızla beraber olmak için kullanacağız. Meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü, 'ben de varım' diyen meslektaşlarımızdan geçmektedir. Bütün meslektaşlarımızı bu sorunlarımızı çözmek için ellerini taşın altına sokmaya davet ediyoruz. Çağımıza uygun yönetici olmanın gereği eleştirilere açık olmak ve yeniliklere ayak uydurmaktır. Çağdaş olmak, çağın gereği her türlü olanağı üreterek meslek mensubunun hizmetine sunmakla olur. Bağımsız Meslek Grubumuz bu olgunluk ve düşüncede her türlü eleştiri ve önerilerinize açıktır. Çağrımız bütün meslektaşlarımızadır. Gelin bir olalım, birlikte yapalım. Ortak akıl ve birliktelikle çözülemeyecek sorun yoktur. Yarınlarımızın daha güzel ve mutlu olması için bir tuğla da sen koy. Geleceğine ve mesleğine sahip çık." dedi.