Mutlu KELİŞTİ / HABERDENİZLİ

Arasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) ve EkoAvrasya Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Ülke Tanıtım Toplantısı'na Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly konuşmacı olarak katıldı. 

AYSİAD ve EkoAvrasya Dernekleri tarafından organize edilen 'Ülke Tanıtım Toplantısı'nda Kazakistan'daki iş fırsatları anlatıldı. Toplantıya; Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan Baskonsoloslugu Ticari Ateşeliği ve EkoAvrasya Yonetim Kurulu Baskani Hikmet Eren, AYSİAD Yönetim kurulu başkanı Mahmut Catlık, ve AYSİAD üyeleri katıldı. 

Ticaretin örfü ahilik, ahilik ilkesi de ilkemizdir

Karahayıt'ta Doğa Termal Otel'de gerçekleşen programda konuşan AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, İdlib'de şehit düşen askerlerimize rahmet diledi. Catlık, "AYSİAD, toplumdan gelen talebin sonucu olarak ortaya çıkmış bir sivil toplum örgütüdür. AYSİAD, fikri hür, vicdanı hür, öz değerlerine bağlı yönetici, sanayici ve işadamları tarafından el birliği, güç birliği ve gönül birliğiyle kurulmuştur. Türk coğrafyasının yeni ahileri yani, iyi ahlakın doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün meziyetlerin birleştiği bir sosyoekonomik düzeni olan AYSİAD'lıların bulunduğu yerde kendi AYSİAD'larını bağımsız olarak kuracaklardır. Asil Türk milletinin canı pahasına koruduğu bu vatan kanımız kadar kutsaldır. Bütün arzumuz ve isteğimiz, ülkemizin her alanda en iyi yerde olmasıdır. Değerlerimiz, vatan ve bayrak sevgimiz her türlü ticaretin üstündedir. Yüce Türk devletinin bekası ve ali menfaatleri çalışmalarımızın sebebidir. Ticaretin örfü ahilik, ahilik ilkesi de ilkemizdir." dedi.

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

AYSİAD'ın 2004 yılında kurulduğundan bu yana Denizli için yüzlerce çalışma yaptığını belirten Catlık, "AYSİAD'lıların potansiyellerini daha ileriye götürebilmek için Denizli'nin dışında da yatırım yapabilecekler. Hayallerini bir üst noktaya taşıyabileceklerdir." dedi. 

Catlık, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'nin gün boyunca işyerlerini ziyaret ettiğini, Kazakistan'daki yatırım imkanlarını anlattığını belirtti.

Türkistan medeniyetinin beşiği Kazakistan

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

Kazakistan Baskonsolosluğu Ticari Ateşeliği ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Baskanı Hikmet Eren, "Türkistan medeniyetinin beşiği, AVRASYA'nın kalkanı, Türk dünyasının şah damarı, coğrafyanın en önemli merkezi olan Kazakistan, çağını aşan büyüklere ışık tutmuş ata topraklarımız, bizim için de bu bağlamda maneviyat arzeden bir ülke. 16 Aralık 1991 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti, dünya kamuoyuna bağımsızlığını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kazakistan'ın tanınmasını TBMM aracılığıyla dünya kamuoyuna duyurdu. Kazakistan'ı tanıyan ilk devlet de Türkiye oldu. O günden bu yana 29 yıl geçti. Bugün Dünya'da adından en çok bahsedilen ülkelerden biri oldu. Geçen 29 yılda Kazakistan'ın bu gelişmesini sağlayan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e şükranlarımı sunuyorum." dedi.

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, "İnşallah güzel bir çalışma olacak. Sadece Kazakistan için değil, Türkiye'deki kardeşlerimiz, işadamlarımız, yatırımcılarımız Kazakistan'ı tanısın. Kazakistan ile Türkiye arasında işbirliğinin bir köprüsü olması için bir vesile olalım diye geldik. Nursultan Nazarbayev'in 2 ülke arasındaki emekleri çoktur. Kendi halkını sevdiği kadar Türk halkını da seviyordu. Kazakistan bağımsızlığını ilan ettiğinde Nazarbayev'in yanında başta merhum Turgut Özal olmak üzere Süleyman Demirel vardı. Türkiye ile Kazakistan arasında çok önemli işbirlikleri sağlandı. Biz dosttan öte kardeş ülkeleriz. Dost bulmak kolaydır fakat kardeş bulunmaz. Bazı ülkelerin dostları olur ama kardeşleri yoktur. Politikalarda da ulusal çıkarlar üzerine ittifak ederler, bizim dostluğumuz kardeşlik bağıyla sımsıkı bağlıdır. Kardeşler arasındaki ilişki hem kolaydır hem zordur. Birbirimize destek olmamız gerekiyor." dedi.

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

Kazakistan Türkiye ticaret hacminin 2019 yılında 2.3 Milyar dolar olduğunu belirten Saparbekuly, "Denizli Kazakistan'dan en çok ithalat yapan şehir. Kazakistan'ın ihracatının yüzde 15'i Denizli'ye yapılıyor." dedi.

Kazakistan'daki iş fırsatlarından da uzun uzun bahseden Saparbekuly, Türkiye ile Kazakistan arasındaki işbirliğinin daha çok artmasını istedi. 

Program sonunda Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'e çeşitli hediyeler verildi. Program dışında Çal ve Serinhisar belediyeleri stand açtı.

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı

AYSİAD Üyelerine Kazakistan Fırsatları Anlatıldı