Aydın, Denizli ve Muğla’nın elektrik dağıtımını yapan Aydem Elektrik Dağıtım, elektrik kesintilerine anında müdahale edilecek ve kesinti sürelerini minimuma düşürecek dev bir yatırım projesine start veriyor. Aydem Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Mesut Güzel, 50 milyon liraya mal olacak elektrik dağıtım sistemini, akıllı şebekeye dönüştürerek yatırım projesine başladıklarını söyledi. Aydem merkez binasında Aydem Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Erdoğan ve Hamza Bayındır ve Aydem Denizli İl Müdürü İsmail Topkara’nın da katılımı ile basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Güzel, “Aydem, elektrik dağıtım ve perakende satışın lisansına sahip ilk özel dağıtım şirketi özelliğini taşıyor. Görevi devraldığımız günden bu yana hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttırmak için çalışıyoruz” dedi. Uzaktan Kontrol ve İzleme Sistemi / Dağıtım Yönetim Sisteminin (SCADA/DMS) elektrik dağıtım sistemini uzaktan izleme ve yönetme imkanı vereceğini belirten Genel Müdür Güzel, proje için 50 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi. SCADA/DMS projesiyle elektrik kesintilerine anında müdahale edileceğini ve böylelikle bölgedeki kesinti sürelerinin minimum düzeye indirileceğini söyleyen Güzel, “Avrupa standartlarında hizmet verebilmek için modern teknolojinin sağladığı tüm olanakları kullanıyoruz. Elektrik şebekemizin kesintisiz ve hatasız şekilde işletilmesini sağlayacak sistemler sayesinde, müşteri memnuniyetini daha fazla artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İlk etapta 100 trafoda uygulanacak


Pilot bölgelerde yapılan çalışmaların başarılı sonuçlanması üzerine bu önemli projeye başlandığını anlatan Güzel, “2012 yılı içerisinde 100 trafo olmak üzere 5 yıllık süre içerisinde bin trafo merkezi uzaktan izleme ve kontrol sistemi ile donatılacak. Bu projeyle olası arızalara tek merkezden anında müdahale edilecek. Sistem sayesinde şebekeden alınacak veriler, zamanında ve doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacak. Coğrafi Bilgi Sistemi, Otomatik Sayaç okuma Sistemi, Çağrı Merkezi ve Araç Takip Programı gibi sistemlerin entegrasyonu ile hizmet kalitesinin artırılması çalışmalarımız sürüyor. Bu dev yatırımla teknik kayıpların azaltılması, enerji kalitesinin yükseltilmesi ve kesinti sürelerinin minimuma indirilmesini hedefliyoruz.”şeklinde konuştu

1,5 milyon aboneye hizmet veriyoruz

Denizli, Aydın ve Muğla’daki 1 milyon 555 bin aboneye daha çağdaş hizmet vereceklerini belirten Mesut Güzel, elektrik fiyatlarına gelen zammın kendileri ile ilgili olmadığını ve gelirlerini etkilemediğini belirterek, “Fiyat artışı EPDK tarafından yapılıyor. Biz 1 Nisan tarihine kadar olan elektrik tüketimini zamsız, 1 Nisan tarihinden sonraki tüketimi ise zamlı tahsil edeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın bir endişesi olmasın” dedi.