Haberdenizli.com

Denizli'deki ayçekirdeği üreticileri yetkilileri ithalata karşı durmaya davet etti.

Ayçiçeği üreticisi Nadir Demirdöğer,"Çin den ithal edilen ayçiçeği'nin Siyah ve iri olduğunu söyleyerek “Kabuğu kalın, ve yağlı. Kendi çocuğuma bile ayçiçeği siparişi verdiğimde, gidiyor Çin malını tercih ediyor. Her yerde onlar satılıyor. Baklan da bile onlar satılıyor, biz ayçiçeğini kilosu 5 tl’ye satamazken onlar kilosunu 20 tl’ye satıyor. Çin’ den ayçiçeği ithalatı yasaklansın" dedi.

Ayçekirdeği Üreticisi Dertli

Ayçiçeği üretici Kamil inan, “Binbir emekle ürettiğimiz ayçekirdeklerimizi satamıyoruz. Ayçekirdeği hasadı yapıldı. Evlerimizin önünde tonlarca ayçiçeği satış için bekliyor. Baklan ve Çivril Ayçiçeği üretiminde Türkiyede birinci gelir. Çivril ve Baklan ovasına tamamen ayçiçeği ekilir tüm halkımızın ekmek teknesi budur” dedi.

Sulamada Geç Kaldık

Nadir Demirdöğer, "Sulama kanallarının birliklerden, Devlete geçtiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı "Bizler ayçiçeğini Haziranın 15. Günü sulamamız gerekirken, Temmuzun 3. Günü suladık, bizler sulamada geç kaldık. Biz sulamaya erken başlasaydık su ,Canavar otunu boğuyor, canavar otu sünger gibi bir şey, ayçiçeği olan yerde oluyor ayçiçeğinin suyunu emiyor, ayçiçeği'nin gelişimini etkiliyor” dedi.