ANKARA (CİHAN)- Ankara Ticaret Odası’nın açlık ve kuraklık tehdidi ile karşı karşıya bulunan Somali ve diğer Afrika ülkeleri için başlattığı yardım kampanyasına, Ankara’nın iki büyük alışveriş merkezi olan Panora ve Armada’dan yüklü miktarda destek geldi. ATO’nun 750 bin lira koyarak başlattığı yardım kampanyasına Panora AVM 150 bin TL, Armada AVM ise 100 bin TL bağışla destek verdi.
    Panora AVM Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tokur, son 60 yılın en büyük kuraklığıyla boğuşan Doğu Afrika’da yaklaşık 12 milyon insanın kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm tehdidi altında olduğunu belirterek, “Somali’de ve diğer Doğu Afrika ülkelerinde yaşanan acılara duyarsız kalamazdık. Bu ülkelerdeki afetzedelere yardım etmek insanlık borcumuzdur.” dedi.
    Armada AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akyüz de başta Somali olmak üzere bütün bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunduğunu vurguladı. Akyüz, “Özellikle mübarek Ramazan ayı içinde bulunduğumuz bugünlerde, bölgede yaşanan acıların dindirilmesine Armada olarak katkı sağlamak istedik. Bu bir insanlık görevi. Bu görevden kaçamazdık.” diye konuştu.
    Odanın öncülüğündeki yardım kampanyasında toplanan tutar, ATO Meclis üyelerinin kişisel katkıları, bağışladıkları huzur hakkı ücretleri ve iptal edilen ATO iftar yemeğinin bedeli de dikkati alındığında 1 milyon 100 bin TL’ye yaklaşıyor.
CİHAN