AŞKABAT (CİHAN)- Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Lakshmi Venkatachalam’ı makamında kabul eden Tacikistan Başbakanı Akil Akilov, Asya Kalkınma Bankası'nın ülkesinin önemli ortağı ve finans destekçisi olduğunu kaydetti.
Tacik basınında yer alan habere göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Duşanbe’ye gelen Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Lakshmi Venkatachalam, Tacikistan Başkanı Akil Akilov ile bir araya geldi. Görüşmede, Tacikistan ile AKB arasındaki işbirliği ilişkileri ele alındı.
Tacik Başbakan, AKB’nin ülkesinin önemli ortağı olduğunu ve bankanın Tacikistan’ın sosyo-ekonomik açıdan kalkınması için önemli katkı sağladığını belirtti. AKB yetkilisi, banka tarafından Tacikistan’a verilen finans kaynakların verimli kullanıldığını ve bundan sonra da destek vermeyi devam ettireceklerini söyledi.
Asya Kalkınma Bankası, Tacikistan ile işbirliği yaptığı dönemden bu yana ülkenin kalkınması için 372 milyon dolar finans desteğinde bulundu. Banka bunun 284 milyon dolarını kredi olarak kullandırırken, 35 milyon dolarını hibe olarak verdi.
CİHAN