Baba mesleği olarak lastikçilik yaptıklarını belirten Yanar, "Araçlarda lastik kullanımı; yaz ve kış olmak üzere iki şekilde olur. Sürücüler araçlarının mevsim şartlarına bağlı olarak lastiklerini değiştirmeleri, yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanmaları gerekiyor. Lastik hava basınçları önemlidir, normalde 28 olarak bilinen basınç değeri, her araç için değişir. Bunun yanında rot ayarları yani ön takım ayarları düzenli olmalıdır. Çünkü eğer olmazsa lastiğin içten ve dıştan aşınması dengeli olmaz ve lastik daha çabuk yıpranır.” dedi.

KIŞ AYLARINDA KIŞ LASTİĞİ TAKILMALIDIR
Yanar, “Kış aylarında ise kanun gereği ticari araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu vardır. Bazı sürücülerin çeker dediğimiz 2 lastiğe taktığını diğer iki lastiğe takmadıklarında kış ayında buz ve karda ani frende aracın kaydığı görülür. Bu da kazaya sebep olduğundan daha büyük masraflara hatta can kaybına neden oluyor. Bu yüzden 4 lastiğin de kış lastiği olması önemlidir. Lastik havasının ayda bir kontrol edilmesi gerekir. Araçların her 10 Bin kilometrede 1 defa lastiklerin çapraz olarak yerleri değiştirilerek eşit şekilde aşınması ve lastik ömrünün uzaması sağlanır." dedi. 


LASTİK EBATLARI ARACIN JANT ÖZELLİĞİNE GÖRE OLMALI
Lastik ebatlarının aracın özelliğine göre alındığını belirten Yanar, "Ucuz olsun da işimi görsün mantığı ile lastik alınmaz. Lastikler yuvarlak bir nesne değil, aracın durmasını, kalkmasını, dönmesini, yük taşımasını sağlayan önemli bir etkendir. Tabi ki ucuz markaların da iyileri var. Her ürünü kötülemek değil iyisini araştırıp almak da fayda var. Lastiklerin üzerinde AB uyum sürecinin bilgileri, bunlar yakıt ve yol tutuş bilgilerini içerir. A’dan başlayıp E’ye kadar devam eder. Lastik diş derinliği 3 milimetre veya daha altında olduğunda lastik değiştirilmelidir. Büyükşehirlerde bu uygulama yapılmaktadır. Fakat bu uygula Denizlimiz'de pek önemsenmiyor. Ama olması gereken budur, zaten vizeye giren araçlarda bu isteniyor ve yapılması gerekiyor.