ANTALYA (CİHAN)- Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), 10 Haziran 2011 tarihinde Meksika’nın Başkenti Mexico City’de düzenlenecek Dünya Odalar Kongresi'nde şampiyonluk için yarışacak. ALTSO, Dünya Odalar Yarışması'nda 'En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi' dalında ilk beşe girerek finale kalmıştı.

Yarışma, Dünya Odalar Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya çapında 140 ülkeden 15 binin üzerinde oda, iş adamları kuruluşları ve özel sektör liderleri katılmıştı.
Finale kalan odalar, 10 Haziran 2011 tarihinde Meksika’nın Başkenti Mexico City’de düzenlenecek 7. Dünya Odalar Kongresi kapsamında sunum yapacak. Tüm dünyadan katılımcıların huzurunda yapılacak sunum sonrası birinci seçilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, tüm dünya odaları arasında ilk beş oda arasına girmenin bile büyük bir başarı olduğunu söyledi. Aydoğan, 1 aydır final sunumu için hazırlandıklarını, orada gerçekleştirilecek sunumun hem Alanya’nın hem de odanın tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Amaçlarının, finale kalan 5 proje arasından birinci olarak Türkiye'ye dönmek olduğunu vurgulayan Aydoğan, bunun için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.
ALTSO heyeti, söz konusu programa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyeti ile İstanbul ve İzmir Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan bir heyet ile katılacak. Türkiye heyeti içinde Alanya adına ALTSO Başkanı Aydoğan, yönetim kurulu üyesi Mustafa Mut, Genel Sekreter Servet Ünlü ve Projeler Koordinatörü Zehra Kanmaz yer alıyor. Türk katılımcıların, 6 Haziran 2011 Pazartesi günü (bugün) Meksika’ya gitmek üzere İstanbul’dan hareket ettiği açıklandı. ALTSO’nun yarışmadaki rakipleri Peru Amerikan Ticaret Odası, Bogota Ticaret Odası, Şili Ulusal Ticaret, Sanayi ve Turizm Odası ve Türkiye’den İstanbul Ticaret Odası olacak.
CİHAN