Yapılan araştırmaya göre giyim fiyatlarında düşüş yaşanırken; gıda, ısınma, barınma, sağlık, ulaşım, haberleşme, kişisel temizlik ve bakım, eğitim-kültür, çevre ve su fiyatlarında artış oldu. Temmuz ayına göre ağustos ayında gıda maddesi fiyatlarında ortalama yüzde 1,02’lik bir artış oldu. Ağustos’ta göze çarpan en büyük artış ise yüzde 29,73 artışla salatalık, yüzde 27,74 artışla kiraz fiyatlarında yaşandı. Ağustos ayında temmuz ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 2,12’lik bir azalış gözlendi.
Giyim fiyatlarında temmuz ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,12 artışla çocuk eşofmanı, yüzde 2,09 artışla çocuk çorabı ücretleri olurken; en çok göze çarpan düşüşler yüzde 7,37 azalışla kadın ceketi, yüzde 6,81 azalışla erkek gömleği, yüzde 6,74 azalışla kadın ayakkabısı, yüzde 6,72 azalışla erkek tişörtü ürünlerinin fiyatında yaşandı. Ağustos ayında temmuz ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,12’lik bir artış gözlendi. Ağustos ayında temmuz ayına göre aydınlanma madde fiyatında herhangi bir değişiklik gözlemlenmezken; ağustos ayında temmuz ayına göre barınma fiyatlarında ortalama yüzde 0,72’lik bir artış oldu.”

HABERLEŞME, SAĞLIK VE ULAŞIM PAHALANDI
Yapılan araştırmada haberleşme, sağlık ve ulaşım hizmetlerinin pahalandığına dikkat çekildi. Ağustos ayında temmuz ayına göre sağlık fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,66’lık bir artış olarak gözlenirken, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,34’lük bir artış olduğu belirlendi. Ulaşım fiyatlarında Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 6,79 artışla uçak bileti ücreti, yüzde 3,31 artışla araba kiralama ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım fiyatlarında yüzde 3,8 azalışla benzin, yüzde 2,33 azalışla mazot yüzde 2,64 madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.
Ağustos ayında temmuz ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 3,54’lük bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 11,77 artışla PTT koli gönderme ücreti, yüzde 10,71 artışla mektup gönderme ücreti (aps) fiyatlarında olduğu gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 0,46’lık bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 3,37 artışla misafir kolonyası, yüzde 2,25 artışla tuvalet kağıdı, yüzde 1,33 azalışla traş malzemeleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,47’likbir artış oldu.
Eğitim-kültür fiyatlarında temmuz ayına göre değişimin yüzde 11,61 artışla yazıcı, yüzde 9,11 artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli tur fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür fiyatlarında yüzde 2,28 azalışla TV yayın masrafları (uydu alıcısı, çanak anten), yüzde 1,16 azalışla spor müsabakalarına giriş ücretlerinde düşüş olduğu tespit edildi. Çevre ve su fiyatlarında yüzde 0,32’lik bir artış yaşandı. Çevre ve su  fiyatlarında temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 0,52 artışla pencere (pvc), yüzde 0,15 azalışla sıhhi teçhizat malzemeleri (musluk) madde fiyatlarında olduğu gözlendi.