Denizli'nin Acıpayam İlçesinde hayvancılıkla uğraşan çiftçilere 56 tane Acıpayam ırkı koç dağıtıldı.

Acıpayam Hayvan pazarında organize edilen dağıtıma Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Acıpayam Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Deniz, Acıpayam Et Üreticileri Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, İlçe Müdürleri ve Koyun Yetiştiricileri katıldı.

Türkiye'de ve Denizli'de ekonominin önemli bir bölümünü teşkil eden küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, alınan verimin çoğaltılması için çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini belirten, Denizli il Müdürü Sezgin Kutlu "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi ilimizde 2009 yılından beri uygulanmakta olup, 2016 yılında da bu projeyi Acıpayam yöresinde uygulamayı kararlaştırdık. Bu proje için Denizli, Afyon, Isparta ve Antalya bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan ve Acıpayam Tarım İşletmesinde geliştirilen bir ırk olan Acıpayam koçunu seçtik. Acıpayam koçu kombine yönlü bir ırktır. Vücut iri yapılıdır. Koçlar ve koyunlar boynuzsuzdur.
Koçların ergin ağırlığı 115kg. Dişilerinki 70 kg. gelmektedir. Koyunlarının süt verimi yaklaşık 140kg.dır. Güç çevre şartlarına dayanıklı ve hastalıklara dirençlidir. Acıpayam Irkı Koçların adını aldığı topraklara tekrar geri getirilmesi yetiştiricilerce büyük bir ilgi ile karşılanacağına inanıyoruz." dedi. 

Sürü Yöneticilerine yapılan kura ile koçlar teslim edildikten sonra koç dağıtım töreni sona erdi.