Petrol fiyatlarında meydana gelen radikal düşüşün ardından doğalgaz fiyatlarının da gerilemesi üzerine indirim yapılabileceği belirtiliyor. BOTAŞ’ın 2016 yılı ilk çeyreğinde doğalgaz fiyatlarında yüzde 10-15 civarında indirim yapabileceği dile getiriliyor. 
Konuya ilişkin son kararı hükümet verecek. Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre BOTAŞ’ta aralık ayı başından itibaren doğalgaz fiyatlarına indirim yapılıp yapılamayacağı konusu masaya yatırılıyor. Petrol fiyatlarının doğalgaz fiyatlarına yansıması teknik verilerle analiz ediliyor. Petrol fiyatlarının 50 dolarda tutunması beklenirken, 40 doların altını görmesi ve bu gelişmenin de doğalgaz fiyatlarına yansıması üzerine indirim yapılabileceği dile getiriliyor.
 
ZARARI TELAFİ EDECEK
Çalışmalar hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili “Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte doğalgaz fiyatlarında da indirim meydana geldi. BOTAŞ fiyat pahalıyken aslında piyasada fiyatların yükselmesini önleyecek bir strateji yürüttü. Şimdi geçmişteki zararları telafi etme süreci var. Artık ciddi ciddi indirim konusu da gündeme gelebilir” dedi. BOTAŞ her ayın son günü, izleyen ayda doğalgaz fiyatlarının ne olacağına karar veriyor. BOTAŞ’ın yıl başında doğalgazda indirim yapması planlanırken, elektrik fiyatlarında ise tersi bir durum yaşanması bekleniyor. Kurlardaki artışın elektrik fiyatlarına zam olarak yansıyabileceği ifade ediliyor. Sektör temsilcileri yüzde 15-20 oranında bir zam rakamı telaffuz ederken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konuya ilişkin son kararı verecek. EPDK üçer aylık dönemlerde elektrik fiyatlarını belirliyor. Tarife dairesinin konuya ilişkin çalışması sürüyor.