Yeni yıl öncesi bakanların, "Zam yok" açıklamasını yaptığı ekmeğe, Ankara'da 25 kuruş zam geldi. Ankara'da 250 gram ekmek, 1 TL'ye satılmaya başlandı. İstanbul'da da ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa kadar çıktı. Ankara ve İstanbul'da yapılan bu zamlardan sonra acaba Denizli'de de ekmeğe zam yapılacak mı sorusunu akıllara getirdi. 

Ankara'da, dün itibarıyla 250 gram ekmek 25 kuruş zamlanarak, 1 TL'den satılmaya başlandı. Yeni yıl öncesi, özellikle de aralık ayında 'ekmeğe zam geleceği' yönündeki söylentiler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Zam yok" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Ancak, başkent Ankara'da, 250 gram ekmek, dün 1 TL'den satıldı. Ekmeğe gelen 25 kuruşluk zamla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Zam yapılmadı, 2 yıl önceki tarife kararı uygulanmaya başlandı" dedi ve ekledi:
"Bu 2 yıl önce alınmış bir tarife kararıydı. Esnaf Odaları Birliği 2 yıl önce belirledi bu tarifeyi. Türkiye genelinde uygulanan bir fiyat. Yani yeni bir zam müracaatı yapılıp, fiyat artışına gidilmedi. Ama rekabetten dolayı Ankara'da bazı bölgelerde esnaf 75 kuruşa satıyordu. Bazı bölgelerde ise zaten 1 TL'ye satılıyordu. Tezgahına, ekmeğine güvenen esnaf fiyat düşürmüyordu. rekabetten dolayı 1 TL'yi uygulamak zorundalar artık. Bir artış ya da zam yok. Uygulanmamış fiyatı uyguluyorlar. 2016'nın ilk yarısında ekmeğin kilogram fiyatı kesinlikle 5 TL'yi aşmayacak ve çok büyük bir sıkıntı yaşamazsak yılı bu fiyat ile tamamlarız." 
İstanbul'un da bazı bölgelerinde ekmek 1.25 TL'ye satılmaya başlandı.