Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündemin 6'ıncı maddesinde yer alan, yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak maksadıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa hazırlanacak hizmet projesi çerçevesinde; 200 kadına toplam 200 bin lira sermaye vermek üzere protokol yapılmasına ve düzenlenecek olan protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesi konusunu görüştü. 2013 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin kendi işini kurup ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen 1200 kadına kredi verdiği, Denizli'nin girişimci kadın sayısıyla Ege'de öncü olduğuna dikkat çekildi. Başkan Zolan, Meclis'te yaptığı konuşmada, yapılanın tulumbaya su koyma yöntemi olduğunu belirterek, "Bu hanım kardeşlerimize balık tutmayı öğretmektir. Bu yöntem odur ve verilenler karşılıksız değildir. Bunlar belli sürede, uygun şekilde geri ödenmektedir" diye konuştu.

"Denizli'de 1200 kardeşimiz kredi kullandı"
Başkan Zolan, "Bir dikiş makinem olsa, ben şu kabiliyete sahibim diyerek, ekonomime artı sağlarım diye gelen hanım kardeşlerimiz var. İlk alacağı o bin lirayı ilk sermayesi yapan hanım kardeşlerimiz var. Bin lira belki birçok kişi için çok bir şey ifade etmeyebilir ama ayakta zor duran, yarını ile ilgili endişe duyan insanlarımız böyle bir işe girerken bunu sermaye yapıyor. İlk bin lirayı sermaye yapıp iki üç defa döndürerek evlerinin ekonomisine katkı sağlıyorlar" dedi. Mikrokredi ile bir çok dükkan açan hanım olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, "1000 TL'lik mikrokredi ile başlayıp daha sonra bu krediyi 6-8-10 bin liraya çıkaran hanım kardeşimiz var. 'Artık kredi istemiyorum, ihtiyacım yok' diyen hanım kardeşlerimiz var, iş hayatına atılmış oluyorlar. Mikrokredi sistemi Türkiye'nin bir çok ilinde uygulanıyor ve şu anda Denizli'de 1200 kardeşimiz bunu kullanıyor" diye konuştu.

"Kadın isterse başarır"
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'ni tahsis ettiklerini ve kadınlara kaynak sağladıklarını anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Buradaki geri dönüş önemli, bu hibe ve karşılıksız değil. Burada biz destekleyici pozisyondayız. Denizli'nin 10 dolayında ilçesinde kredi kullanan hanım kardeşimiz var. Kim bir şeyler yapmak istiyorum diyorsa, şartları sağlıyorsa destek veriliyor. Onun için 200 bin lira aktarım yapıyoruz. 'Kredi bitti, imkanımız yok' demek istemiyoruz. Geri dönüşler de çok başarılı. Mikrokrediyi başarılı bir proje olarak görüyorum. 1200 hanım kardeşimizin bu krediden yararlanması önemli bir başarıyı ortaya koyuyor. Kadın isterse başarır bunun da bilincindeyiz. Biz yeter ki imkan sunalım" dedi. Konuşmaların ardından gündem maddesi oylamaya sunuldu. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.