Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan mutabakat toplantısında, sendika yetkilileri mutabakat metnini imzaladılar. Eğitim-Bir-Sen 4149 üye ile en yakın sendikaya 613 fark atarak yetkili sendika oldu.
Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ yaptığı açıklamada, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN ın " Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kalıbı içinde olursa olsun, onun bir insan olarak kabul görmesi lazım. İnancından dolayı horlanmaması lâzım, isterse benim inancımın zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım' sözlerini rehber edinerek gidilmedik okul görüşülmedik eğitim çalışanı bırakmadık. İlçe-ilçe, mahalle-mahalle, tüm eğitim kurumlarına ulaşarak sendikalı olsun ya da olmasın eğitim çalışanlarına kazanımlarımızı ve taleplerimizi anlattık. Bunun sonucunda da en yakın sendikaya 613 fark atarak yetkili sendika olduk. Yetkili sendika olmanın bilinci içerisinde, sesimizi değil sözümüzü yükselterek daha fazla çalışacağız. 
Sendikamız öncelikle üyelerinin olmak kaydıyla tüm eğitim çalışanlarının hakkını savunmuştur. Türkiye genelinde yetkili olduğu dönemlerde elde ettiği kazanımlarla da bunu ispatlamıştır. Ek ödeme başta olmak üzere yetkili olduğu toplu sözleşmelerde eğitim çalışanlarına önemli kazanım sağlayan sendikamız, ilimizde de eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünde etkin rol oynadı. Sendikamız özlük haklarının savunucusu, eğitim çalışanının dostu, demokrasinin sözcüsü, vesayetin deşifrecisi, darbelerin karşıtı, mazlumun yardım eli, mağdurun sesi ve milletin kendisi olmuştur.
Eğitim-Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir. 7 Haziran seçimlerinden sonra sivil anayasa talebimizin hayata geçirilmesi için azami gayret göstereceğiz. Halkın tercihlerine dayanan katılımcı bir yeni anayasa için yine inisiyatif alacağız.
Yetkili sendika olmamızda bizi her zaman destekleyen Genel Merkez Yetkililerine, Yetkiyi ehline veren yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, ilçe temsilcilerimiz ile yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize, üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, şeklinde konuştu.