Proje tanıtımına, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, dernek üyeleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi Genel Sekreteri Servet Güneş, Yeşilay olarak her türlü madde bağımlılığı ve teknolojik bağımlılığına karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Güneş, “Derneğimizin tanıtım videosunda esasında her şeyi gördük bizim çok şey söylememize gerek yok. Toplumuzun sağlıklı ve huzurlu geleceği için sosyal projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Proje kapsamında Denizli’de meslek liselerinde okuyan 44 öğrenciye başta alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerden uzak durmanın, korunmanın eğitimi verildi. Merkezde okuyan 11 meslek lisesinden 44 öğrenci ve 11 rehber öğretmene Yeşilay Cemiyeti, Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı kurumundan yetkili uzmanlar tarafından bağımlık yapan maddeler ve bu maddelerden korunma yolları konusunda eğitimler verildi. 
BİR ÇOCUĞUMUZU KURTARSAK BİLE YETER 
Proje hakkında bilgi veren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bayagut şunları söyledi, “Her türlü bağımlılık insan hayatını kararttığı gibi çevresine de olumsuz birçok etki bırakmakta. Bu nedenle çocuklarımızı bu tür illetlerden korumak hepimizin görevidir. Projemizin amacı da budur. Bir öğrencimizi kurtarabilirsek bizim için büyük başarı olacaktır. Projemiz 2ay sürecek. Ardından yine bir öğrenci grubumuzla bu çalışmayı sürdürmeyi ve çocuklarımızı bu bataklıktan uzak tutmayı hedefliyoruz.”

Son olarak söz alan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, böylesine köklü ve toplumda sevilen cemiyetlerin sosyal projelerle halkın gönlünde yer aldığını belirtti. Vural, “Bugün burada bir araya gelen gönüllüler ve destekçileri ile birlikte toplumumuzda yer almasını istemediğimiz her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıklara karşı mücadele edileceği inancını gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.