Denizli’de 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı, 181 bin 811 öğrenci ile başladı.
2013-2014 eğitim ve öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de başladı.Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Saadet Erikoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, hayırsever Saadet Erikoğlu ve oğlu Hüseyin Erikoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Halk oyunları gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu. 1'inci sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek verilen törende açılış konuşmasını yapan Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, yeni eğitim öğretim yılına aynı heyecan, şevk ve huzur içinde başladıklarını belirti. Akgül, “2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 181 bin 611 öğrencimiz toplam 953 eğitim kurumunda öğrenim görecek. Tüm eğitim kurumlarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için yaz ayları boyunca çalışmalarımızı sürdürdük. Denizli’nin eğitimdeki başarı ivmesini arttırma hedefindeyiz.Yeni eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise eğitimin bir ülke için olmazsa olmazların başında geldiğini belirterek, “Eğitim bir kuruma, bir kişiye bırakılacak bir konu değil. Tüm ülkede seferberlik ruhu ile tüm kamu kurumlarımız, hayırseverlerimiz ve vatandaşlar olarak eğitim konusuna sahip çıkmak zorundayız. Denizli Belediyesi olarak eğitim konusunda her türlü fedakarlığı yaptık ve yapmaya devam edeceğimiz. Geleceğimiz bugünden daha iyi olacak” şeklinde konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini dileyerek, “Yaz ayları boyunca cadde ve sokaklar öksüz kalmıştı. Okulların açılmasıyla birlikte yeniden hareketlenmeye başladı. 181 bin aşkın öğrencimiz, 11 bin öğretmenimizle yaklaşık 200 bin kişilik bir nüfusumuz var. Büyük Atatürk’ün eğitim ordusu dediği bu olsa gerek” dedi. Eğitimdeki bu hızı devam ettirmek zorunda olduklarını belirten Vali Abdülkadir Demir, “Çocuklarımız iyi eğitilmek zorunda. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. YGS ve LYS’de elde ettiğimiz başarılar gurur verici. Alınan bu sonuçlar bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu yıl da iyi bir başlangıç yaparak bunu sürdüreceğiz. Denizli her sektörde olduğu gibi eğitimde de ön sıralarda. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.