İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 2012 – 2013 eğitim öğretim yılına il genelinde 964 resmi okul ve kurumda yaklaşık 175 bin 699 öğrenci ve 9 bin 821 öğretmen ile gireceklerini söyledi. İlin tüm eğitim çalışmalarını en iyi şekilde koordine etmek, yürütmek için yaz tatili boyunca planlama ve dönüşüm yaptıklarını, eğitim öğretim yılına hazır olduklarını hatırlatan Müdür Akgül, “Okul öncesinde, il merkezde Bağbaşı Hacı Semiha Kulaklı, Pamukkale Anaokulu, Üçler Anaokulu ve Gündoğdu Anaokulu olmak üzere 4 bağımsız anaokulu, ilçelerde Acıpayam Osman Manisalı Anaokulu, Beyağaç Anaokulu ve Güney Anaokulu olmak üzere 3 bağımsız anaokulu eğitime kazandırıldı. Toplam da 57 anaokulunda hizmet vereceğiz. İlkokul ve ortaokullarda; Merkez Osman Özgür İlkokul ve ortaokulu 32 derslik, Saadet Erikoğlu İlkokulu 24 derslik, Yardımseverler Derneği İlkokulu ek 3 derslik, ilçelerde, Buldan 4 Eylül İlkokulu 16 ek derslik, Acıpayam Kelekçi İlkokulu ek 10 derslik, Tavas Çağırgan İlkokulu ek 8 derslik, Tavas Avdan İlkokulu ve Sarayköy Hacı İrfan Mersin İlkokullarına yemekhane yapıldı. Ortaöğretimde il merkezinde 3 yeni okul (24+40+24 toplam 88 derslik Pamukkale Teknik End. Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi, Osman Aydınlı Kız Meslek Lisesi), ilçelerde de 2 Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Pansiyonu (24+200 öğrenci kapasiteli pansiyon), Tavas Anadolu Öğretmen Lisesi (24 derslik) faaliyete geçti. Merkezde 1 okulumuz Anadolu lisesine dönüştürüldü” dedi.

Tüm okullar halka açıldı

Bakanlık tarafından hayata geçirilen Fatih Projesi kapsamında Denizli’de 58 ortaöğretim kurumunda etkileşimli tahta kurulumunun tamamlandığını belirten Müdür Akgül, “Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bir önemli proje daha olan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi ile tüm okullarımız vatandaşlarımızın kullanımına açılarak, sosyal kültürel merkezler halini almıştır. Okullarımızda yürütülen rehberlik ve psikolojik eğitimi hizmetlerinin verimliliğinin artırılması için sürekli eğitim ve seminer çalışmaları yapılmıştır. Müdürlüğümüz bünyesinde ilimizde; aile ve evlilik danışmanlığı, başarı izleme ve değerlendirme, psiko eğitim ve krize müdahale, akran arabulucu ve mesleki eğitim komisyonları kurulmuş ve çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğünce “ Boşanma ve Çocuk” isimli kitap bastırılarak dağıtımı yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılında meslek liselerine yönelme olarak yüzde 50 hedefini geride bırakarak yüzde 57,2 orana ulaştık” şeklinde konuştu

Türkiye’de ikinci sıradayız

Denizli’de okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuryazar olmaları için 2008 yılından bu yana çalışmalar yaptıklarını anlatan Akgül, “Ana-Kız Okuldayız Kampanyası başladığında; 56 bin 848 okumaz-yazmaz vatandaşımız vardı. Türkiye genelinde 64.sırada idik. 01 Ağustos 2012 itibari ile 2. sıraya yükseldik. 54 bin 446 okumaz yazmaz vatandaşımız bu kampanya sayesinde okuryazar olmuşlardır.  Bizim amacımız TUİK verilerine göre kalan 2 bin 400 civarından okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşıp onları okur –yazar yapmaktır. 9 yıldır ilköğretim okulu öğrencilerimiz okula başladıkları gün, sıranın üzerinde kitaplarını hazır ediliyor. Bu yıl ilimizde 1 milyon 893 bin 701 kitabın dağıtımı yapıldı. Taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerin taşıma ve yemek giderleri Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanmaktadır. İlimizde,  merkezde 88 okulun 1683 öğrencisi, ilçelerde 599 okulun 10 bin 627 öğrenci taşımalı eğitim kapsamı içerisindedir.  2012 yılında idareci, öğretmen ve yardımcı personelden 207 faaliyette toplam 9893 personel hizmet içi eğitimden geçirilmiş olup, 2013 yılında da yaklaşık 11 bin 500 personel hizmet içi eğitimden yararlanmasını hedeflemekteyiz.” Diye konuştu.