Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk ve ortaokula giden çocuklar için 7 merkezde düzenlediği "Yaz Okulu"na katılan öğrenciler yaz tatilini hem eğlenerek, hem de derslerine çalışarak geçirdiler. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Haziran’da 7 merkezde başlatılan Yaz Okulu, öğrencilerin yaz tatillerini eğlenerek geçirmelerinin yanı sıra öğretmenler eşliğinde ders çalışmalarına da katkı sağladı. Çocukların yaz aylarında da eğitimlerine devam etmesi, aynı zamanda sosyalleşmesi açısından büyük önem taşıyan Yaz Okulu, özelikle çalışan ailelerin çocuklarının tatillerini daha verimli geçirmesine katkı sağladı. Haftada 5 gün iki grup halinde verilen eğitimler ile ilgili bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, "Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman, Sevindik, Fatih, Kayıhan, Gökpınar, Yenişehir ve Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde Yaz Okulu eğitimleri verildi. İki grup halinde verilen eğitimlerde çocuklarımıza el sanatları, pratik İngilizce, test saati, zeka oyunları, sinema, okuma ve anlatma saati, eski çocuk oyunları, görgü kuralları, bilgisayar ve dinimizi öğreniyoruz gibi ana başlıklarda eğitimler verildi" dedi. 
Yaz Okulu'na katılan öğrencilerin öğrenmenin yanı sıra eğlenme ve el becerilerini geliştirme fırsatı da bulduğuna işaret eden Otaklı, "Özellikle çalışan ailelerimizin çocukları yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı buldu. 30 Haziran tarihinde başlayan ve 15 Ağustos’ta bitecek olan Yaz Okuluna 7 merkezimiz dahil olmak üzere ortalama bin öğrencimiz katıldı" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Yaz Okulu için öğrenci ve velilerden yoğun talep geldiğini kaydederek şunları söyledi:
"8 yıl önce 140 öğrenciyle açılan Bilgi Evi ve Kurs Merkezimiz öğrencilerimizin ve velilerimizin talebi ile her geçen gün büyümesini sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugün de çocuklarımızı düşünerek çalışmalar ve projeler yapıyoruz. Özellikle eğitim için gerekirse Büyükşehir Belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmeye hazırız. Amacımız, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almasına destek olmak ve geleceğimizi şekillendirecek öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamaktır." 
Bilim, kültür, sanat ve teknolojiyle donatılmış çocukların gelecekte ülkeye yön vereceğini belirten Başkan Zolan, "Çocuklarımız muhtemel rakiplerinin her zaman bir adım önünde olacaklar. Bu yaz da 7 merkezimizde yaklaşık bin çocuğumuza Yaz Okulu ile hizmet verdik. Belediye olarak eğitim için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.