Vali Abdülkadir Demir, Seviye Belirleme (SBS) ve Lisans Yerleştirme (LYS) sınavlarında ilk 1000 içerisine giren öğrencileri ödüllendirdi.

   Denizli’den 2012 SBS sınavına katılan öğrencilerden 17’si, ilk 1000 arasına girerken, il birincisi olan Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu öğrencisi Artun Duman Türkiye 126.’sı olmayı başardı. 2012 LYS sınavına katılan öğrencilerden 43’ü ilk 1000 içerisinde kendisine yer bulmayı başarırken, Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Gülşah Onur Türkiye 2.’si olmayı başardı.

   Vali Abdülkadir Demir, SBS ve LYS’de ilk 1000 içerisine giren öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirdi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine aileleriyle birlikte gelen öğrenciler büyük heyecan yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün de hazır bulunduğu törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, 2012 SBS ve LYS sınavlarında başarı gösteren öğrencileri kutladı. Denizli’nin eğitim konusunda Türkiye’nin önde gelen İllerinden biri olduğunu belirten Vali Demir, “Öğrenci ve öğretmenlerimizin potansiyeli, okullarımızın fiziki şartları ve diğer avantajlarımızı yan yana getirdiğimizde büyük başarılara imza atabiliriz. Çok daha iyi olması için değerlendirmeler yapacağız. Denizli olarak eğitimdeki sınav başarımızı gözden geçireceğiz. Öğrencilerimizin bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Bu başarı hem öğrencilerimizin, hem öğretmenlerimizin, hem okul idarecilerimizin, hem de velilerimizin başarısıdır. Gelecek yıl bu sayıyı arttırmak zorundayız. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

   Konuşmaların ardından SBS ve LYS’de ilk 1000’e giren öğrenciler Vali Abdülkadir Demir tarafından altın ve başarı belgesiyle ödüllendirildi.