Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği(USİAD) ile KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan ve katılım belgesi almaya hak kazanan girişimcilere sertifikaları törenle verildi.

Uşak’ta girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) ile KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan ve katılım belgesi almaya hak kazanan girişimcilere sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreninde konuşan USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, girişimciliğin önemine değinerek bu eğitimlerin açılmasında büyük katkı sağlayan KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri’ye teşekkür etti. USİAD olarak bundan sonra da bu girişimcilik eğitimlerinin açılması yönünde katkı sağlayacaklarını belirten Yıldırım, eğitimi tamamlayan ve sertifikalarını alan girişimciler tarafından kurulacak işletmelerin ilimize katkı sağlamasını temenni ettiğini belirtti.

Törende konuşan KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri de ülkemizde girişimcilik kavramının gün geçtikçe geliştiğini, girişimciliğin yaygılaştırılmasının ve geliştirilmesinin asıl amacının ilimizin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak olduğu belirtti. Sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamlayan girişimcilerin, işlerini kurmaları ve iş planlarını hazırlayıp KOSGEB’e sunmaları durumunda, Yeni Girişimci Desteği kapsamında destek sağlayabileceklerini belirtti. İllerin kalkınmasında tüm kurum ve kuruluşlar arasında bir işbirliği tesis edilmesinin ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Armaneri, USİAD Başkanı Hasan Yıldırım ve tüm yönetim kurulu üyelerine KOSGEB çalışmalarına ve özellikle girişimciliğin ilimizde yaygınlaştırılmasına yönelik olarak vermiş olduğu katkılar nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından Uygulama Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.